Samsung Galaxy Cola, en andere custom telefoons voor zakelijk gebruik

Achja, waarom ook niet: naar verluid gaat Samsung telefoons maken, die specifiek aan de wensen van individuele bedrijven aangepast kunnen worden. Zo zijn de Zuid-Koreanen al bezig met toestellen voor zowel Coca als Pepsi Cola, en ook met het Amerikaanse FedEx wordt druk onderhandeld.

samsung-cola-custom-smartphones Samsung Galaxy Cola, en andere custom telefoons voor zakelijk gebruik

Voordat je nu denkt aan een Galaxy Cola, of soortgelijke ongein, is het zinvol te beseffen dat het hier echt om zakelijke toestellen gaat. Toestellen die voornamelijk volgepropt zitten met beveiliging en toepassingen die op maat gemaakt zijn voor gebruik binnen de bewuste bedrijven. Met een beetje fantasie valt daar dan nog verder te denken aan toestellen zonder camera –  geen brisante bedrijfsgeheimen op de foto – of een barcode scanner voor logistieke doeleinden.

Je kunt je afvragen wat het nu is van dergelijke opdrachten. Hoe groot bedrijven als The Coca Cola Company ook mogen zijn, om een grote markt gaat het uiteindelijk niet. Het te verdienen geld zit ‘m dan natuurlijk met name in de servicecontracten voor support, onderhoud – dat soort dingen. Op deze markt was BlackBerry sinds jaren heer en meester, maar de bijna-ondergang van deze Canadese smartphonemaker laat gapende gaten achter in de zakelijk markt. Gaten waar Samsung met liefde induikt, zo blijkt wel.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee