Meer duidelijkheid over de regiolock van (o.a.) de Samsung Galaxy Note 3

Eerder al was er het een en ander te doen rond Samsung’s regionale simlock – regiolock voor intimi – die onder meer in de nieuwe Galaxy Note 3 te vinden is. Nadat de storm was overgewaaid, besloot Samsung toch nog gedetailleerder uit te leggen hoe de vork precies in de steel zit.

samsung-galaxy-note-3-sim-lock-regio-beperking Meer duidelijkheid over de regiolock van (o.a.) de Samsung Galaxy Note 3

Eerder was al duidelijk geworden dat de regiogebonden simlock – waardoor je een toestel alleen gebruiken met een simkaart van een provider uit de regio waar het toestel gekocht is – alleen geldt voor activatie van een telefoon. Na activatie kun je er iedere willekeurige simkaart in stoppen, zodat je ‘m ook op vakantie in Verweggistan kunt gebruiken.

In Samsung’s nieuwe verklaring valt te lezen wat er precies verstaan wordt onder ‘activatie’. Om precies te zijn moet met het toestel vijf minuten gebeld worden met een simkaart uit de regio van aankoop. Het maakt niet uit of je zelf belt, of door iemand anders gebeld wordt. Hierna is de regiolock voorgoed verdwenen.

Bij ‘regio’ moet je overigens denken aan – zoals op de bovenstaande foto te zien is – een flink gebied, zoals de EU inclusief nog een aantal Europese landen die niet tot de Europese Economische Ruimte behoren. Activatie van een in Nederland gekocht toestel met bijvoorbeeld een Duitse simkaart is sowieso geen probleem.

Dus als je vandaag je nieuwe Note 3 – of Galaxy S4 – binnenkrijgt, maar morgen op vakantie gaat naar Verweggistan, zorg dan dat je vanavond nog even een paar minuten belt of gebeld wordt. Daarna kan die simkaart van VerweggisTel er gewoon in, zodat je aldaar niet tegen hoge roamingkosten aanloopt.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee