5,25″ Scherm voor de Samsung Galaxy S5 bevestigd?

Zoals je hier ook al kon lezen, is Samsung druk bezig met het presenteren van allerlei feiten en plannen op haar Samsung Analyst Day, in Zuid-Korea zelf. Dé gelegenheid dus, om eens wat getallen uit deze presentaties te plukken, en één en één bij elkaar op te tellen. Het resultaat: het zou zomaar kunnen zijn dat de Samsung Galaxy S5 een 5,25 inch beeldscherm krijgt (met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels).

samsung-galaxy-s5-inch-beeldscherm-3 5,25" Scherm voor de Samsung Galaxy S5 bevestigd?

In de presentatie van meneer Stephen Woo – baas van Samsung LSI Business – valt namelijk te lezen dat 2013 het jaar van de Full HD resolutie was die we kennen van de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3, maar dat 2014 ons WQHD resoluties zal brengen, oftewel: 2560 bij 1440 beeldpunten. Deze resolutie is nú al vinden op tablets als de nieuwe Galaxy Note 10.1, maar nog niet in een Amoled scherm ter grootte van een smartphone. Volgend jaar dus wel.

samsung-galaxy-s5-inch-beeldscherm 5,25" Scherm voor de Samsung Galaxy S5 bevestigd?

Verder valt er uit de presentatie van de heer Kinam Kim – chef van Samsung Display – te halen dat we in 2014 Amoled schermen zullen zien met een pixeldichtheid van 560 pixels per inch. Ter vergelijking: de Galaxy S4 blijft steken bij een ‘magere’ 440.

Wie nu snel zijn of haar rekenmachine tevoorschijn haalt en aan de slag gaat met resolutie – 2560 bij 1440 pixels – en pixeldichtheid – 560 pixels per inch – komt tot de conclusie dat we hier te maken hebben met een schermdiagonaal van 5,25 inch.

En de kans is groot dat we het dan in feite over hét scherm van 2014 hebben, namelijk dat van de Galaxy S5. En dus noteren we deze getalletjes maar in ons Galaxy-S5-geruchten-lijstje: een 5,25 inch Super Amoled scherm met 2560 bij 1440 pixels, en een pixeldichtheid van 560 ppi. Niet onaardig, als dit blijkt te kloppen.

(via 1, 2, 3)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Gabriel zegt

    Ik vraag me af wat al die extra pixels wel niet doen met het batterijverbruik. Ik zou liever hebben dat ze zich concentreren op het verbruik!

  2. Rick zegt

    ik ben het helemaal eens met Gabriel, Full HD is wat mij betreft genoeg, ik betwijfel of een gemiddeld persoon, na dit het verschil nog ziet.
    een 40+ zal dit al niet meer zien……..

    ik zie veel liever weer de goeie oude tijd van de accu’s van 10jaar terug die we zagen in onze oude nokia’s.

Praat mee