Ja, het ís de Samsung Galaxy Grand 2

Vlak voor het weekend vroegen we ons al af of het toestel op een opgedoken foto in feite de Samsung Galaxy Grand 2 zou kunnen zijn. En verhip, dat is het, zo blijkt bij de officiële onthulling van het toestel.

samsung-galaxy-grand-2-a Ja, het ís de Samsung Galaxy Grand 2

Zonder enige fanfare maakte Samsung de Galaxy Grand 2 vannacht wereldkundig. Het toestel, dat de eerste Galaxy Grand zal volgen, is simpel gezegd een Galaxy S3 met een groter scherm en de achterklep van de Galaxy Note 3 – een echte middenklasser dus, maar wel een met een flink scherm voor iedereen die graag zijn of haar media mobiel consumeert.

Om preciezer te zijn: de Grand 2 is voorzien van een 5,25 inch LCD scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een 1,2 GHz quadcore processor en een acht megapixel camera. Verder is er in het toestel een flinke 2600 mAh batterij aanwezig, draait het geheel standaard op Android 4.3, en zijn er 1,5 GB RAM, 8 GB opslagruimte, en een microSD slot aan boord.

samsung-galaxy-grand-2-b Ja, het ís de Samsung Galaxy Grand 2

Uit het feit dat de achterklep op dezelfde manier afgewerkt is als die van de Note 3, leiden we af dat de neplederen klep voorlopig een blijvertje is en dat we die dus nog vaker zullen gaan tegenkomen in Samsung’s nieuwe toestellen – of dat dan gaat om een topmodel als de Galaxy S5, of middenklasse toestellen in de vorm van toekomstige Mega’s, Mini’s, of andere varianten.

Over de drie belangrijke overige vragen – wanneer, waar, en hoe duur – komen we hopelijk spoedig meer te weten, evenals over de vraag of het toestel ook een 4G variant krijgt, zoals eerder gesuggereerd.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee