Groot, groter, grootst: de Samsung Galaxy Tab 13.3 komt eraan

Gisteren hadden we het er hier al over dat Samsung van plan is de schermgrootte van tablets op te rekken – dit blijkt uit de komst van de Galaxy Note 12.2, begin volgend jaar. Vandaag bevestigt Koreaans nieuws eerdere geruchten dat er mogelijk een Galaxy Tab 13.3 in de pijpleiding zit. Inderdaad, met een 13,3 inch beeldscherm.

samsung-galaxy-tab-13-3 Groot, groter, grootst: de Samsung Galaxy Tab 13.3 komt eraan

‘Mock-up’ van een volgende generatie Galaxy tablets, die op zowel Android als Windows draait (waarbij de besturingssystemen in verschillende tijd- en datumzones bivakkeren)

Het is alweer even geleden dat Samsung een opvallende tablet op de markt bracht. Natuurlijk, de Galaxy Tab serie is inmiddels in haar derde generatie aanbelandt, en ook de Galaxy Note 10.1 kreeg onlangs een belangrijke refresh, maar sinds de eerste generatie Tab 10.1 en 8.9 zijn er niet zoveel hoge ogen meer gegooid.

Mogelijk gaat dit dus in 2014 veranderen, met een nieuwe ‘XL Note’ én een 13,3 inch Galaxy Tab. Dit alles wordt dubbel zo interessant in het licht van eerdere berichten dat Samsung deze grote tablet wil gaan voorzien van zowel het Android besturingssysteem, als Windows.

Door deze opvallende dual boot optie, zou de Galaxy Tab 13.3 een serieuze gooi doen naar de titel ‘laptop-killer’. Want een dergelijk groot scherm in combinatie met alle productiviteitsopties die onder Windows bestaan, maakt het tot een aparaat dat veel meer kan dan entertainen.

Al met al zien we de steeds duidelijkere contouren van Samsung’s vernieuwde focus op de tablet markt – en wat we zien maakt stiekem toch wel een beetje benieuwd.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee