En daar is de volgende update voor de Samsung Galaxy Note 3 (update)

Noumoe. Gisteren ‘voorspelden‘ wij de komst, en vandaag is ‘ie er al: de volgende update voor de Samsung Galaxy Note 3.

samsung-galaxy-note-3-update-november-xxudmj71 En daar is de volgende update voor de Samsung Galaxy Note 3 (update)

Deze update brengt de Nederlandse unbranded Galaxy Note 3 naar firmwareversie XXUDMJ7, met builddate 30 oktober. Het pakket – 118 MB groot, dus installeren via WiFi verbinding heeft de voorkeur – brengt een aantal fixes naar het toestel, zoals een verbeterd omschakelen tussen WiFi en mobiel internet, efficiënter management van het werkgeheugen, en een donkerder look van het toetsenbord.

Daarnaast wordt de Heractiveringsvergrendeling standaard uitgeschakeld. Je kunt je Galaxy Note 3 koppelen aan een Samsung account. Met de heractiveringsvergrendeling ingeschakeld, zal het toestel ook na het terugzetten van de fabrieksinstellingen geblokkeerd zijn, tenzij je met je Samsung account inlogt. Praktisch gezien wordt het IMEI nummer van het toestel dus aan jouw Samsung account gekoppeld. Deze vergrendeling werpt dus een extra barrière op voor dieven en ander telefoonontvreemdend gespuis.

Om deze heractiveringsvergrendeling in te schakelen, kun je via de Menu toets naar Instellingen gaan. Onder de tab Algemeen tik je vervolgens op Beveiliging, waarna je de benodigde account gegevens kunt invoeren.

Update: inmiddels heeft Samsung zelf via Twitter laten weten dat deze update de Note 3 ook voorziet van de juiste instellingen om gebruik te maken van T-Mobile’s gloednieuwe 4G netwerk.

Heb jij deze update al geïnstalleerd? En zoja, wat merk jij zoal aan veranderingen?

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  • Michel zegt

   Omdat ik met name in het weekend de reacties niet altijd als een havik in de gaten hou 🙂 Maar wanneer de update voor T-Mobile komt weet ik ook niet, dat blijkt pas wanneer ie verschijnt…

  • Maarten zegt

   Ik ervaar precies hetzelfde. Ik zie ook bij de accu dat de android-systeem en de Google Services erg veel van actief zijn.
   Na 12 uur en 31 minuten aan heeft:
   Android-systeem 29% van de accu gebruikt,
   scherm (met 2uur en 37 minuten schermtijd) 12% van de accu verbruikt
   en Google Services 11% verbruikt.
   Ik zit nu na 12,5 uur nog maar op 8% accuspanning.

   Voor de update waren deze helemaal niet aanwezig en haalde ik 16 uur en 25 minuten met:
   scherm 34% en 5 uur en 50 minuten aan
   android-systeem 12%
   en google services 9%.

   Hele andere waardes. Ik denk dat ik de update daarom dus verwijder.

  • Peter R zegt

   Ik had dit ook, maar na een soft reset (toestel uit, batterij er een minuut uit, cache wipe en toestel herstarten) is de batterijduur beter dan ooit.
   Ik heb standaard de Google locatieinstellingen (locatie melden en locatiegeschiedenis) uit staan, dat is een bekende batterijvreter. En ik had Nova launcher aan staan, maar die vreet ook te veel batterij, dus die nu ook maar uitgezet.

   • Peter R zegt

    Vandaag na 15u44m nog 79% batterij over, heb het toestel weinig gebruikt.
    Scherm 24%
    Mobiel standby 15%
    Android systeem 15%
    Apparaat in standby-stand 11%

Praat mee