Dat wordt alsnog dokken – Apple krijgt 290 miljoen dollar van Samsung

apple-samsung-figt-150x150 Dat wordt alsnog dokken - Apple krijgt 290 miljoen dollar van SamsungJe zou het bijna vergeten zijn, maar nog geen jaar geleden woede er nog een flinke strijd in juridische wereld tussen de grootmachten Samsung en Apple. De Amerikanen eisten van de Koreanen een vergoeding van maar liefst 1 miljard dollar voor het schenden van verschillende patenten en het ‘kopiëren’ van mobiele producten. Zo vond Apple dat bijvoorbeeld de Galaxy S2 teveel zou lijken op de iPhone 4 en dat de originele Galaxy Tab 10.1 een poging zou zijn om de iPad na te bootsen. Natuurlijk liet Samsung zich niet van de kaart vegen en wist in verschillende landen rechtszaken tegen Apple te winnen. Hierdoor mogen tot op de dag van vandaag nog (gelukkig) alle Galaxy producten van Samsung worden verkocht.

Een paar dagen geleden mochten we nog een ‘kleine’ nasleep meemaken van het hele verhaal. Bloomberg weet namelijk te melden dat Samsung alsnog zo’n 290 miljoen dollar verschuldigd is aan de Amerikanen. De originele boete van 1 miljard dollar was volgens de rechter ‘absurd’ en er zaten een aantal rekenfouten in het rapport van Apple. Hierdoor werd destijds de boete omlaag gebracht naar 600 miljoen dollar, maar omdat Apple ook dit jaar weer Samsung voor de rechter sleepte vanwege onder andere de Galaxy Note (1 en 2) en de Galaxy S3 wist Apple een deel van het oorspronkelijke bedrag weer terug te winnen. Hierdoor is er nog 290 miljoen bovenop het oude bedrag gekomen.

Momenteel loopt er nog een rechtszaak in Amerika voor een aantal nieuwe toestellen zoals de Galaxy Tab 3, Galaxy Note 3 en Galaxy S4. De rechter heeft al laten weten dat de aanklacht van Apple tegen de Galaxy S4 in ieder geval niet door zal gaan. Tja, er lijkt maar geen einde aan te komen.. 😉

Galaxy deal tips

Praat mee