CyanogenMod voor de massa (en veel Galaxy toestellen)

cyanogenmod-installer-samsung-galaxy CyanogenMod voor de massa (en veel Galaxy toestellen)Hoewel onze focus hier op GalaxyClub.nl niet persé ligt bij berichtgeving over de customization kant van smartphoneland, zijn sommige ontwikkelingen nu eenmaal interessant. Of het nu een Android 4.4 ROM voor de Galaxy Note 2 is, of – zoals vandaag – het feit dat het installeren van de populaire CyanogenMod ROM’s een stuk eenvoudiger is geworden.

Onlangs in namelijk het nieuwe project van CyanogenMod – een installatie app, en de bijbehorende PC software – vrijgegeven. Dit betekent dat het nog nooit zó eenvoudig was om een CyanogenMod ROM op je smartphone te installeren, ook als je niet zo gek veel afweet van de precieze techniek achter het proces.

Één van de voornaamste voordelen van de CyanogenMod ROM’s is dat nieuwe versies van het Android besturingssysteem veel sneller beschikbaar zijn dan via de officiële weg. Zo is het bijvoorbeeld nú al mogelijk om een vroege versie van de ROM met Android 4.4 KitKat op je Galaxy S4 te installeren, terwijl Samsung zelf pas net aan Android versie 4.3 toe kwam.

Een andere reden om een CyanogenMod ROM op je Galaxy te flashen, is het gebrek aan software dat je er verplicht bij krijgt. Samsung’s eigen, officiële ROM’s zitten tenslotte vol met allerlei apps die je – ook als je ze nooit gebruikt – niet kunt verwijderen. Ze nemen dus wel ruimte in beslag, maar je wilt ze misschien wel helemaal niet hebben op jouw telefoon.

Natuurlijk is het niet al goud dat blinkt. Samsung zelf biedt ontzettend veel snufjes, die je in de CyanogenMod ROM’s niet terug zult vinden. Veel van de ‘gebarenfeatures’, bijvoorbeeld, zul je verliezen als je afstapt van ROM’s die op Samsung’s officiële software gebaseerd zijn. Daarvoor in de plaats krijg je een veel ‘kaler’ toestel, maar wel eentje die om precies die reden sneller is, en meer vrije opslagruimte biedt.

Maargoed, voor wie graag eens een CyanogenMod ROM wil uitproberen was de drempel nog nooit zó laag. De benodigde installer app vind je in de Play Store HIER, terwijl je benodigde PC software HIER kunt downloaden. Instructies vind je dan in de app en in het programma. Een lijst met toestellen die op dit moment al ondersteund worden is HIER te vinden, en bevat de Samsung Galaxy S2, de Galaxy S3, de Galaxy S4, en de eerste Galaxy Note, evenals de Note 2.

PS: hoe makkelijk het flashen van een custom ROM ook moge zijn, zoals altijd wijzen we je erop dat wij, noch Cyanogen, verantwoordelijk zijn voor wat je met jouw eigen smartphone doet.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Piet zegt

  Hallo,

  Ik wil graag weten waarom mijn samsung toestel (galaxy s advance android 2.3.6) geen cyanogenmod kan installeren via de play store. Waarom kan ik het niet installeren?

  • Jonathan zegt

   Waarschijnlijk omdat je niet weet wat je doet.. Cynogenmod installeer je niet via de play store..
   google nog eens verder 😉

 2. Bart Ceuleers zegt

  Graag had ik eens geweten waar er stap voor stap (in het Nederlands) word uitgelegd hoe je Cyanogenmod 11 op een Samsung Galaxy S3 zet, het gaat want ik heb er al gezien op YouTube maar nergens een degelijke uitleg in het Nederlands en dat is nu juist mijn probleem. Het rooten met Odin is mij al gelukt en daar stopt het, iemand misschien die weet waar ik het kan vinden en hoe ik het juist moet doen? Mag ook naar dit email-adres gestuurd worden, speciaal voor aangemaakt. [email protected]
  Elke uitleg is welkom, nu draai ik Android 4.3 en ik heb een international i9300 toestel.
  Dank bij voorbaat

Praat mee