Besluit genomen? 16 Megapixel camera voor de Samsung Galaxy S5, de Note 4 en de Galaxy F

Het lijkt er steeds meer op dat eerdere geruchten over een nieuwe 16 megapixel camera module voor de Samsung Galaxy S5 – en inderdaad, de Galaxy Note 4 – juist bleken. Dat is tenminste wat Koreaanse nieuwsbronnen denken te weten.

samsung-galaxy-s5-isocell-camera Besluit genomen? 16 Megapixel camera voor de Samsung Galaxy S5, de Note 4 en de Galaxy F

Samsung’s ISOCELL cameramodule

De camera in kwestie is er eentje met een resolutie van zestien megapixels, én optische beeldstabilisatie. Naar verluid heeft Samsung een respectabele order geplaatst van 181 miljoen exemplaren. Hieruit valt af te leiden dat we deze sensor in 2014 in een aantal smartphones tegen zullen gaan komen.

Als eerste komt natuurlijk de Galaxy S5 in aanmerking, maar zelfs de grootste optimist zal toegeven dat er daarvan geen 181 miljoen stuks verkocht zullen gaan worden – Samsung zelf beseft zich dit in ieder geval.

Logisch is het dus om er vanuit te gaan dat we dezelfde camera in de herfst van volgend aan gaan treffen in de Galaxy Note 4. Tenslotte beschikken nieuwe Note smartphones altijd over dezelfde camera als het Galaxy S topmodel van dat jaar.

Maar ook dan lijkt 181 miljoen stuks een overdreven aantal. En dus voegen we de Galaxy F ook maar aan het lijstje toe. Want hoewel we eigenlijk nog maar amper iets over dit ultra high end toestel weten, laat het zich raden dat ook de Galaxy F voorzien zal worden van een high end camera.

Mocht Samsung overigens de order bij haar eigen camera-makende tak hebben geplaatst – dit is niet zeker, maar ook niet onlogisch – dan is de kans aanwezig dat we ook nog eens gaan kennismaken met de nieuwe ISOCELL technologie, die ook bij weinig licht mooie plaatjes oplevert.

Dus: ja, waarschijnlijk krijgen zowel de Galaxy S5, als de Galaxy Note 4, en ook de Galaxy F een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie, en misschien ook de ISOCELL sensor. Iemand bezwaar hiertegen?

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee