Weg met de Galaxy Note 3 region lock – XDA schiet weer te hulp!

Wat zouden we toch zonder de knappe koppen van XDA developers moeten. Het online forum weet al een aantal jaartjes leven in de brouwerij des Android smartphones en tablets te brengen. En ook de Galaxy Note 3 zal niet ontsnappen aan XDA lid Chainfire. Hij heeft gisteren namelijk een app uitgebracht waarmee je de region lock van je Galaxy Note 3 (N9005) weg kunt halen.

Untitled-1-1024x797 Weg met de Galaxy Note 3 region lock - XDA schiet weer te hulp!

De region lock van de Note 3 staat het niet toe om gebruik te maken van SIM kaarten uit andere landen dan waar je het toestel hebt gekocht. Dus even snel een veel goedkopere Spaanse SIM kaart gebruiken voor je zakenreis zit er niet in. De region lock is eigenlijk een soort van landen blacklist en de Region Lock Away app van Chainfire doet precies wat je denkt dat hij doet, de lijst leeg maken. Het werkt voorlopig alleen nog op de Galaxy Note 3 SM-9005 met ten minste M17 firmware.

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat de app gebruiken niet hetzelfde doet als een SIM unlock toepassen. Het kopen van een SIM unlock code zet niet alleen je simkaart vrij maar haalt ook meteen de region lock van Samsung weg. Met andere woorden, als je al een SIM unlock hebt weten te regelen is de Region Lock Away app overbodig.

Voor alle andere mensen die van de region lock af willen, een geroote Galaxy Note 3 (N9005 – ten minste firmware M17) hebben en weten waar ze mee bezig zijn: de originele XDA thread met alle details en instructies voor het installeren vindt je HIER.

(dank aan XDA developers en Chainfire)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee