Tweede stabiliteitsupdate voor de unbranded Samsung Galaxy Note 3 (update)

samsung-galaxy-note-3-stabiliteitsupdate-2 Tweede stabiliteitsupdate voor de unbranded Samsung Galaxy Note 3 (update)

Vorige week zagen we de eerste update voor de unbranded – dus niet van een specifieke provider – Samsung Galaxy Note 3 voorbij komen, en vandaag volgt alweer nummer twee. Ook hier gaat het om een ‘stabiliteitsupdate’, wat zoveel wil zeggen als: de veranderingen zijn niet direct zichtbaar.

Deze update, die een nieuwere firmware versie met nummer XXUBMJ3 bevat – builddate 12 oktober, is ruim 29 MB groot, en zowel beschikbaar via het toestel zelf, als ook via Samsung’s Kies software op de PC.

Zichtbare verandering zijn dus niet te vinden – niet door ons, in ieder geval – maar we hebben de indruk dat de gallerij applicatie iets vloeiender werkt (hoewel we ook daarvoor niet zo’n last hadden van de trage werking die sommige gebruikers opmerken).

Heb jij ook de indruk dat de gallerij sneller is geworden? Of ben je andere veranderingen tegengekomen? Laat het hieronder weten!

Update: volgens berichten uit Duitsland en Oostenrijk brengt deze update een oplossing voor problemen die sommige gebruikers eerder ondervonden met de zogeheten regiolock van de Galaxy Note 3. Het idee van deze regionale simlock is dat een toestel geactiveerd dient te worden met een simkaart van een provider in de regio waar het toestel gekocht is. Pas daarna werkt het toestel ook met simkaarten van providers elders ter wereld.

Bij sommige gebruikers werkte deze procedure niet vlekkeloos – ook na activatie met een simkaart uit de juiste regio, bleek de Note 3 soms moeite te hebben met simkaarten van verder weg. Dit probleem lijkt na de vandaag uitgerolde update verholpen.

(update via)

samsung-galaxy-note-3-xxubmj3-nederland Tweede stabiliteitsupdate voor de unbranded Samsung Galaxy Note 3 (update)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Kristof zegt

  Hi Michel,
  Dit is de 2e maal dat jullie hier melding maken van een software update maar als ik dit wil doorvoeren wordt er gemeld dat de software up to date is. Is dit toestel/provider afhankelijk?
  dank voor je reactie.
  Mvg
  Kristof

  • Michel zegt

   Uhm, ja, dat is inderdaad het geval. De hier gemelde updates zijn voor een toestel zonder providersoftware. Updates voor de zogeheten ‘branded’ toestellen – van een provider dus – volgen meestal wat later.

   Goed punt overigens, ik zal dit wat duidelijker vermelden 🙂

 2. WolfmanNote zegt

  Hi Micheal,

  Graag zou ik eens willen weten wanneer de KIES 3 volledige versie uitkomt.
  Zodat ik kan synchroniseren met Outlook.
  En alle agenda punten en contact personen over kan zetten naar de Note 3 Android 4.3 ‘branded’ toestel.
  Bij de Help desk kunnen ze ook niks zeggen.

  Mvg Horn

 3. Peter R zegt

  Ik had vóór deze update “last” van een dubbele reboot als ik de telefoon herstartte: na een herstart verschijnt het homescreen, vervolgens weer het Samsung logo en dan weer – nu definitief – het homescreen. Na de update start de Note3 in 1 keer op. Toch een verbetering.

 4. Viking zegt

  Ik wacht op een update waarbij de note 3 de UHS-I standaard gaat ondersteunen (voor zover dat ooit al staat te gebeuren). Ik heb nu de samsung 64gb micro sdxc pro maar het schrijven gaat maar op maximaal 1/3 van de beloofde snelheid. Reden: geen UHS-I ondersteuning !

 5. zegt

  Nu 2 weken verder, en het lijkt er op dat Samsung niets doet met het probleem van de zgn Random Boots ( met mij nog vele anderen ) Zit er toch sterk aan te denken om de Note 3 weg te doen. Geen Samsung meer voor mij !

Praat mee