Tip: sneltoetsen op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy Note 3

Gisteren kon je hier al een paar snelle tips bij in gebruikname van je nieuwe Samsung Galaxy Note 3 lezen. De tip hieronder kun je eigenlijk aan dat zelfde rijtje toevoegen: het plaatsen van sneltoetsen op het vergrendelscherm van het toestel. Het is tenslotte best handig als je zonder omwegen direct naar je camera, browser, SMS berichten of een andere app kunt gaan.

samsung-galaxy-note-3-sneltoetsen-vergrendelscherm Tip: sneltoetsen op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy Note 3

Standaard staan de sneltoetsen op het vergrendelscherm van de Galaxy Note 3 uitgeschakeld. Om ze in te schakelen ga je vanaf je startscherm via de Menu toets naar Instellingen. Onder de tab Apparaat tik je op de optie Vergrendelscherm. Bij het kopje Sneltoetsen schakel je deze eerst in met de ‘schakelaar’. Tik vervolgens op het kopje Sneltoetsen zelf om te kiezen wélke sneltoetsen je op het vergrendelscherm wilt neerzetten.

samsung-galaxy-note-3-sneltoetsen-vergrendelscherm-inschakelen Tip: sneltoetsen op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy Note 3

Om een sneltoets te verwijderen leg je je vinger er iets langer op – je kunt ‘m dan naar prullenbak onderin beeld slepen. Op dezelfde manier kun je ‘m ook op een andere positie in het rijtje zetten, om zo de volgorde van de sneltoetsen naar eigen smaak aan te passen. Omdat er maar maximaal vijf sneltoetsen kunnen worden getoond, zul je er eentje moeten verwijderen, om een geheel nieuwe toe te voegen. Als je dit doet, verschijnt er een ‘plusje’ – tik daarop om in de lijst een app te selecteren waar vanaf je vergrendelscherm direct toegang toe wilt hebben.

samsung-galaxy-note-3-sneltoetsen-vergrendelscherm-aanpassen Tip: sneltoetsen op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy Note 3

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Anna zegt

  Mmm, leuk, die widgets op je vergrendelscherm. Maar voor zover ik het zie, kan het alleen als je de schermvergrendeling op ‘vegen’ zet. Is er een manier om je vergrendelscherm wel te beveiligenen en er toch widgets op te zetten?

 2. ruben zegt

  Hallo, sinds kort heb ik een galaxy S4 mini. Mijn probleem is dat ik op mijn vergrendelscherm een widget heb staan van watch on. Ook staat hij constant in mijn meldingen scherm. Hoe kan ik dit veranderen?

 3. Yonghwa zegt

  Weten jullie misschien ook hoe je géén widgets op je scherm kunt hebben? Ik heb nu telkens WatchON (afstandsbediening) openstaan op mijn vergrendelscherm, maar ik wil gewoon naar mijn achtergrond kunnen kijken. Ik heb WatchON gesloten, volgens mijn mobiel staat hij ook echt niet meer aan, en toch blijft hij maar verschijnen op mijn vergrendelscherm verschijnen. Ik hoop dat jullie de oplossing weten, want ik zou er erg blij van worden! Bedankt. (Galaxy Note 3)

 4. Yonghwa zegt

  Dit is een vervolg op mijn eerdere reactie. Deed net mijn mobiel en mijn vergrendelscherm was leeg (yes). Dit was echter maar van korte duur, want twee seconden later verschijn de afstandsbediening weer. Zou dit gewoon zijn omdat hij het signaal van mijn tv oppakt of zo – ook al staat-ie niet aan?

 5. Soumia zegt

  Hallo,

  Ik moest mijn Samsung galaxy s3 updaten..
  Voordat ik dat deed, was mijn telefoon vergrendeld met zowel vegen als een code..
  Nu lukt het me niet meer?! Kan iemand me helpen?

  • Lotte zegt

   Ja, dat had ik dus ook. Was er heel blij mee. Nu kun je het dus alleen maar als je het op vegen zet. Waarom deze optie weghalen? 🙁 Pffft…

 6. Tom zegt

  Heb sinds enkele dagen android 4.3 op mijn s3 moeten zetten. Ik had de sneltoetsen al verandert en wou dit na de update terug veranderen maar ik vind onder vergrendelscherm nergens de sneltoetsen meer staan… Weet er iemand of dit onderdeel bij de update verplaatst is of er gewoon uitgelaten is? Alvast bedankt

 7. hennie zegt

  Hoe stel ik in dat mijn vergrendelscherm niet meteen op zwart springt? Blijft maar een seconde in beeld is te kort… het gaat om een galaxy tab 3

 8. Robert zegt

  Voor snel toets verwijderen schuif het naar vuilbakje onderin.
  Maar bij de A5 staat geen vuilbakje hoe moet het dan????????????????//

Praat mee