Snapdragon 800 variant S4 ook in Europa

Via GSMarena hebben we zojuist vernomen dat de Snapdragon 800 variant van de Galaxy S4 (eindelijk) is gespot in Europa. We zullen je alvast waarschuwen om niet te vroeg te juichen, het toestel is namelijk nog niet in de Europese winkels te koop. Sterker nog, er zijn vooralsnog geen enkele winkels in Europa die deze upgrade van de S4 officieel hebben aangekondigd. Waar GSMarena met haar bericht op doelt is het feit dat de Snapdragon 800 versie van de Galaxy S4 (I9506) op de officiële Duitse Samsung website is gespot.

gsmarena_001 Snapdragon 800 variant S4 ook in Europa

In Zuid-Korea is de I9506 al een tijdje op de markt, maar het lijkt er dus op dat wij Europeanen er binnenkort ook van mogen genieten. Voor degene die het allemaal een beetje ontgaan is, deze nieuwe variant van de Galaxy S4 heeft een nieuwe (betere) processor onder de motorkap zitten te samen met de mogelijkheid om gebruik te maken van het zogenaamde 4G+ (of LTE-advance) netwerk indien beschikbaar in je specifieke regio. Hoeveel sneller is die processor dan precies? Volgens de Duitse website is de nieuwe Snapdragon 800 een quad-core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz – dit in vergelijking met de 1,9 GHz quad-core processor die in de eerste Galaxy S4 zit.

Wat betreft de rest van de specificaties, deze zijn allemaal onveranderd gebleven ten opzichte van het origineel. De kleuren waarin de nieuwe variant beschikbaar zal zijn worden op de site (voorlopig) aangeduid als de gouwe ouwe White Frost / Black Mist (wit en donkerblauw) maar aangezien de originele S4 nu al een heel nieuw palet aan kleuren heeft zal het vast niet lang duren voordat de I9506 dit ook zal krijgen.

Dus nogmaals, het toestel ligt nog nergens in de winkels, de site vermeld ook geen mogelijke verkoopdatum of prijs, dus dat wordt nog eventjes afwachten. Mocht hij binnenkort in Nederland uitkomen zou je hem dan willen hebben of vindt je de Snapdragon 600 nog een prima krachtpatser? Deel je mening in de comments!

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee