Schep op met je OLED scherm: OLED World

Samsung is al jaren voorvechter van Organic Light Emitting Diode technologie. OLED dus, of bij de meeste Galaxy gebruikers bekender als Amoled. Om de kwaliteit van dergelijke schermen te demonstreren heeft Samsung de OLED World app uitgebracht: een app met mooie foto’s van goede fotografen, die prima demonstreren tot welke fantastische weergave Samsung’s Amoled schermen in staat zijn.

samsung-galaxy-amoled-oled-world-app Schep op met je OLED scherm: OLED World

Amoled schermen bestaan al een tijdje: de allereerste Galaxy S had al een Amoled beeldscherm. Maar destijds waren de schermen – naast de lof die ze kregen voor de contrastrijke weergave – vaak het mikpunt van terechte kritiek. Kleuren knalden weliswaar van het scherm, maar het zag er allemaal wel erg opgefokt en onnatuurlijk uit.

Nu zijn we een aantal jaren verder, en het contrast is gebleven. De weergave van zwart is nog steeds ongeëvenaard, doordat Amoled schermen in tegenstelling tot hun LCD broertjes géén licht geven als er niks te tonen valt. Maar ook de kleurweergave is sterk verbeterd, en uit recente tests bleek nog dat het scherm van de Galaxy Note 3 tot een natuurlijker weergave in staat is dan de beste, voorheen superieure, LCD displays.

Maargoed, Samsung wil dus duidelijk maken dat Amoled schermen de way to go zijn. En daarvoor heb je natuurlijk mooie plaatjes nodig. De OLED World app biedt deze. De foto’s zijn van uitstekende fotografen die optimaal gebruik maken van de eigenschappen van de Amoled technologie: kleurrijk, en contrastrijk zijn de sleutelwoorden hier.

Niet alleen kun je in de app het Amoled scherm van je Galaxy telefoon op zijn mooist zien – de foto’s zijn ook down te loaden, en als achtergrond in te stellen. Het enige nadeel: de app is vooralsnog in het Koreaans. Maar de foto’s spreken voor zichzelf, dus veel woorden zijn er niet nodig, en de interface is zodanig simpel dat je daar ook zonder kennis van de Koreaanse taal wel doorheen komt – op één dingetje na dan.

samsung-galaxy-amoled-oled-world-app-achtergrond-instellen Schep op met je OLED scherm: OLED World

Als je een mooi plaatje ziet dat je wilt downloaden of als achtergrond wilt instellen, tik je op de foto, en vervolgens op het downloadsymbooltje rechtsboven. Er verschijnt een menuutje in het Koreaans. De middelste optie voegt de afbeelding toe aan je gallerij, terwijl de meest rechtse keuze de foto instelt als achtergrond.

We hebben de app getest op de Galaxy Note 3, de Galaxy S4, en de Galaxy Note 2 – dus ook op de Galaxy S3 zou hij probleemloos moeten draaien. Als jij ‘m ook op een ander toestel hebt getest, laat het ons hieronder dan weten!

OLED World vind je in de Play Store HIER.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

  1. Ad zegt

    Amoled schermen bestaan al een tijdje: de allereerste Galaxy S had al een Amoled beeldscherm… voor het galaxy tijdperk was er al een met een amoled scherm… en voor die tijd een super scherm de Samsung jet s 8000 🙂

Praat mee