Samsung samen met Apple nummer één klanttevredenheid (in de VS)

Een paar maanden terug kwam Samsung naar voren als de smartphonemaker met de hoogste klanttevredenheid  in de American Consumer Satisfaction Index (ACSI). Dat deze resultaten niet toeval berustten blijkt uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd door JD Power.

samsung-klanttevredenheid-vs Samsung samen met Apple nummer één klanttevredenheid (in de VS)

JD Power is een onderzoekbureau, gespecialiseerd in het meten van meningen van consumenten. Uit hun onderzoek blijkt dat klanten van de vier grootste Amerikaanse providers het meest tevreden zijn met Samsung óf Apple telefoons – Sprint en T-Mobile klanten geven de voorkeur aan hun Galaxy toestel, terwijl Verizon en AT&T gebruikers hun iPhone het best waarderen.

Net als in het ACSI onderzoek doet ook in de cijfers van JD Power de Galaxy Note 2 het heel erg goed, waarbij natuurlijk aangetekend moet worden dat de Galaxy Note 3 ten tijde van het onderzoek – uitgevoerd tussen februari en augustus van dit jaar – nog niet op de markt was. Ondervraagd werden uiteindelijk ruim 16000 gebruikers, die mening gaven in vier categoriën: prestaties, design, features, en gebruiksgemak.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee