Gerucht: onthulling Samsung Galaxy S5 al in januari

Tja, wat hier van te denken: uit Zuid-Korea zelf komt het gerucht opborrelen dat de Samsung Galaxy S5 al in januari van het volgend jaar het levenslicht zal zien. Normaal gesproken worden nieuwe topmodellen uit de Galaxy S serie pas rond maart of april gelanceerd.

Samsung-Galaxy-S5-Concept-Phone-Sports-Edge-to-Edge-Display Gerucht: onthulling Samsung Galaxy S5 al in januari

Volgens het gerucht zou Samsung er mogelijk voor hebben gekozen de onthulling en release van de Galaxy S5 – topmodel voor 2014 – te vervroegen vanwege tegenvallende verkoopcijfers van het huidige topmodel, de Galaxy S4. Hoewel deze laatste telefoon het in feite prima doet, zou er toch teleurstelling heersen binnen Samsung zelf – de lat was intern kennelijk nog een treetje hoger gelegd.

Het lastig met deze geruchten is dat ze zowel niet onlogisch lijken, maar ook ieder jaar opnieuw terugkomen – en foutief blijken. Over de Galaxy S4 deden ook de wildste verhalen de ronde, inclusief een onthulling begin januari – of februari. Uiteindelijk werd de S4 half maart onthuld, en eind april naar de winkels gebracht. Hiermee was er amper sprake van een vervroegde release ten opzichte va de cyclus die Samsung sinds de Galaxy S2 aanhield.

Ook de Galaxy Note 3 zou eerder onthuld en op de markt gebracht worden – wederom vanwege de zogenaamd tegenvallende resultaten van de S4. Dit bleek achteraf ook simpelweg níet zo te zijn.

Al met al zijn er legio redenen om een bericht over een vroege lancering van de Galaxy S5 met flink wat korrels zout te nemen – een blik op vergelijkbare geruchten die ieder jaar weer opduiken en foutief blijken zegt genoeg.

Dat neemt niet weg dat de verwachtingen rond de Galaxy S5 nú al hooggespannen zijn: mogelijk wordt het het eerste Galaxy toestel met een aluminium body, en een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Daarnaast wordt het waarschijnlijk het eerste toestel met een 64 bit Exynos processor – in ieder geval in sommige delen van de wereld- en lijkt de kans aanwezig dat hij water- en stofdicht zal zijn.

Maar voor nu gaan wij hier bij GalaxyClub.nl er gewoon vanuit dat de S5 net als álle voorganger eind april, begin mei in de winkels zal komen te liggen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee