‘Samsung Galaxy S5 níet van metaal’ (maar de Galaxy F wel)

In de haast om uit ieder kleine detail informatie af te leiden over een belangrijke nieuwe smartphone – zoals de Samsung Galaxy S5 – kan het soms gebeuren dat de dingen doorelkaar gehaald worden. Mogelijk is dit het geval bij eerdere berichten over een aluminium behuizing voor de Galaxy S5. De kans lijkt groter dat deze bedoeld is voor de Samsung Galaxy F, een toestel waar nog bijna niks over bekend is.

samsung-galaxy-s5-metaal-kunstleer-plastic 'Samsung Galaxy S5 níet van metaal' (maar de Galaxy F wel)

De achterkant van de Galaxy Note 3 – model voor de Galaxy S5?

Dat is tenminste wat er af te leiden valt uit niet-te-verifiëren-maar-op-zich-wel-logische informatie. Naar verluid zouden alle eerdere geruchten – die we her en der al tegenkwamen – over Samsung’s bezigheden een aluminium behuizing voor de Galaxy S5 te produceren in feite dus slaan op de Galaxy F.

De naam Galaxy F dook een tijdje geleden op in verband met een nieuw, onbekend toestel waar Samsung in het diepste geheim aan zou werken. Dit toestel moet simpel gezegd de premium versie van de Galaxy S toptoestellen worden, met natuurlijk de aluminium behuizing waar veel gebruikers al een tijdje op zitten te wachten.

Maar – zo luidt de nieuwe vraag – zal de Galaxy S5 dan gewoon weer van hetzelfde materiaal worden gemaakt als zijn voorgangers, namelijk polycarbonaat? Het antwoord hierop moet dan bijna wel ‘ja’ zijn. Wel lijkt de kans groot dat het dan gaat om een toepassing zoals we die nu kennen van de Galaxy Note 3. Bij dit toestel heeft Samsung de kunststof achterkant laten lijken op een soort kunstleer. En daar is eigenlijk maar weinig mis mee.

De achterkant van de Note 3 voelt vrij stroef aan, en ligt dus goed in de hand. Het materiaal is mat, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de glanzende Galaxy S3 en S4, en vingerafdrukken hebben er amper grip op. Dus al met al zou het wat ons betreft helemaal niet zo’n slechte optie zijn.

Maargoed, voordat we ál te vergaande conclusies trekken die gebaseerd zijn op te weinig concrete informatie, houden we het er maar op dat het allerminst zeker is dat de Galaxy S5 een metalen behuizing zal krijgen. Echter, dat wil niet zeggen dat het toestel dus op de Galaxy S4 zal lijken, maar mogelijk meer op de Note 3.

(via)

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee