64 Bit Exynos processor klaar voor de Samsung Galaxy S5

Het is alweer even geleden dat Samsung bij monde de baas van de mobiele tak J.K. Shin liet weten dat de volgende generatie toestellen uitgerust zal worden met een 64 bit processor. Echter, iets roepen is één ding, het ook doen is iets anders. Toch lijkt het erop dat deze processor inderdaad klaar is voor gebruik in – jawel! – de Samsung Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-64-bit-exynos-6-processor 64 Bit Exynos processor klaar voor de Samsung Galaxy S5

 

Dat is tenminste wat de Koreaanse publicatie ITToday weet te melden. De nieuwe Exynos 6 Octa processor – met acht rekenkernen die gelijktijdig ingezet kunnen worden – is gebaseerd op een 64 bit architectuur, en zo goed als klaar voor gebruik. Op dit moment zou Samsung zich met name bezig houden met de logistiek van de chip, aangezien het natuurlijk een hele operatie is om er in de loop van 2014 tientallen miljoenen te produceren.

Overigens zou de Exynos 6 Octa niet alleen de eerste mobiele processor uit Samsung’s keuken zijn met een 64 bit architectuur, maar ook gefabriceerd zijn op een 14 nanometer proces.

Dit alles belooft dus niet alleen een flinke sprong qua rekenkracht, maar ook een aanzienlijke energiebesparing. Volgens berichten zou de nieuwe chip tijdens het gebruik van acht rekenkernen maar de helft van de energie gebruiken die de huidige Exynos 5 Octa processor verstookt (met maar vier rekenkernen in actie).

In feite blijft er nu nog maar één echt relevant detail open: zal de volgende versie van het Android besturingssysteem – nummer 4.4, bijnaam KitKat – inderdaad de 64 bit architectuur van de Exynos 6 ondersteunen? Voorzichtige geruchten fluisteren van wel, maar zeker weten we het pas zodra Google haar zegje hierover gaat doen. En daarop hoeven we hopelijk niet lang meer te wachten (volgende week, misschien?).

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee