Krijgt de Samsung Galaxy S5 4 GB werkgeheugen?

Het volgende is echt zo’n gerucht waarvan je al lang kon weten dat hij eraan zat te komen: inderdaad, mogelijk zal de Samsung Galaxy S5 straks uitgerust zijn met maarliefst vier gigabyte werkgeheugen. Verrassend? Nee dus. Tof? Jazeker wel – tenminste, op papier.

samsung-galaxy-s5-4-gb-ram-geheugen Krijgt de Samsung Galaxy S5 4 GB werkgeheugen?

Op dit moment is de Samsung Galaxy Note 3 de enige smartphone die uitgerust is met méér dan 2 GB werkgeheugen – met 3 GB RAM om precies te zijn. Deze laatste Note heeft dit in feite ook gewoon nodig, om ruimte te bieden voor alle extra features die de S Pen stylus met zich meebrengt.

Maar voor de rest is 2 GB RAM geheugen alweer even de standaard in smartphoneland – en dat terwijl méér geheugen wel degelijk een sneller en makkelijker multitaskende smartphone betekent. Tijd voor de volgende sprong in de immer voortschrijdende specificatierace der mobiele technologie. Dus.

En zo wordt het plaatje van de Galaxy S5 beetje bij beetje interessanter: 4 GB RAM geheugen, een 64 bit processor (die hopelijk ook door Android ondersteund wordt), en een 16 megapixel camera. Ach, business as usual in smartphone-roddel-land, toch?

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee