Samsung Galaxy Note 3 tip: eenvoudig standaard instellingen wissen

De Samsung Galaxy Note 3 is de eerste Galaxy waarbij je standaardinstellingen van apps simpel kunt wissen, zonder diep in de instellingen van afzonderlijke applicaties te moeten duiken. En dat is soms best handig.

samsung-galaxy-note-3-standaard-instellingen Samsung Galaxy Note 3 tip: eenvoudig standaard instellingen wissen

Met welke app open je welke link of welk type bestand? Gemaakte keuzes liggen vast in de standaardinstellingen

Je kent het misschien wel: verschillende applicaties kunnen soms dezelfde dingen doen op je smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of een link naar YouTube – bijvoorbeeld in een email – geopend wordt met de YouTube app of in je browser. Bij deze keuze kun je tevens aangeven of je alleen deze ene keer de gekozen app wilt gebruiken, of dat je deze als standaard wilt instellen. Fijn, prima, niks mis mee. Echter, als je dit soort voorkeuren – standaardinstellingen – wilt wissen, moet je bij veel toestellen diep in de menu’s gaan graven. Maar niet op de Note 3 dus.

samsung-galaxy-note-3-standaard-instellingen-wissen Samsung Galaxy Note 3 tip: eenvoudig standaard instellingen wissen

Op de Galaxy Note 3 is deze mogelijkheid standaard in het multitasking menu ingebakken. Dit menu start je door de Home toets wat langer ingedrukt te houden. Als je vervolgens op het icoontje linksonder tikt, krijg je een menu met verschillende tabs om je apps en het geheugengebruik te beheren. Tik op de tab Standaard-instellingen wissen, en krijgt een keurige lijst met applicaties waarvoor je ooit een keuze als standaardinstelling hebt vastgelegd. Je kunt nu dus per app de standaardinstellingen wissen, waarna je bepaalde keuzes – wanneer deze zich voordoen – opnieuw kunt vastleggen.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Rene zegt

  Hallo beste Galaxy Note 3 gebruikers,
  Ik word steeds in twijfel gebracht of ik de stap maak van mn Note 2, naar de Note 3.

  Komt gewoon omdat mijn Note 2 ontzettend betrouwbaar is en nooit enige bug heeft gehad. Vorig jaar November gekocht.

  Tja en aan de andere kant is de Note 3 voor mij echt een uitdaging.

  Ik gebruik echt alle mogelijkheden en die zijn op de Note 3 nog meer verbeterd.

  Mijn vraag aan de Note 3 gebruikers..”zijn jullie al bugs of andere minpunten tegngekomen?”

  Ik koop de 3 simlockvrij los,mocht ik helemaal overtuigd zijn.
  Alvast bedankt
  Groetjes,Rene

  • Michel zegt

   Tot nu toe lijkt de Note 3 vergelijkbaar met de Note 2, wat betreft bugs of andere ongemakken – hoewel het natuurlijk wat vroeg is om dit met zekerheid te concluderen (we hebben ‘m pas een paar weken in gebruik).

   De grote verschillen tussen de Note 2 en 3 zijn tot nu toe het scherm (enorme sprong vooruit), en de camera (hoewel die van de Note 2 ook prima is, maar het verschil is zichtbaar). Natuurlijk heeft de Note 3 een hoop nieuwe features, maar waarschijnlijk krijgt de Note 2 daar ook een hoop van met de aankomende update naar Android 4.3.

 2. Alex zegt

  Geen last van bugs en heb de Note 3 sinds hij uit kwam vorig jaar. Ik had daarvoor de Note 2 en zit nu te wachten op de Note 4. Elke nieuwere versie heeft zo zijn plus en minpunten maar dat is voor elke gebruiker weer anders in te vullen.

  Ondanks dat de Note 3 voor mij een prima toestel is ga ik toch steeds voor de nieuwere versies als die uitkomen want ook daar zullen weer meer vernieuwingen en extra’s op zitten die het de moeite dubbel en dwars waar maken.

Praat mee