Samsung Galaxy Note 3 tip: zet de automatische spellingscorrectie uit

Een tijdje geleden kon je hier al drie tips vinden voor bij de ingebruikname van je nieuwe Samsung Galaxy Note 3. En zoals bezoeker André daar geheel terecht opmerkt, is er nóg iets dat je beter zo snel mogelijk doet: het automatisch invoeren van gecorrigeerde spelling uitzetten.

samsung-galaxy-note-3-spellingscorrectie-uitzetten1 Samsung Galaxy Note 3 tip: zet de automatische spellingscorrectie uit

Tot nu toe zijn we danig onder de indruk van de Galaxy Note 3. Het toestel is bloedsnel, en het scherm simpelweg fantastisch. Maar eerlijk is eerlijk: de automatische spellingscorrectie van Samsung is nog steeds ontzettend – laten we zeggen – middelmatig. Dat is verder geen ramp, zolang je het automatisch vervangen van getiepte woorden maar uitschakelt.

Er zijn meerdere manieren om dit te doen – zo kun je als je het toetsenbord in beeld hebt, je vinger iets langer op de toets links van de spatiebalk leggen (normaal gesproken de komma). Zodra er meer opties verschijnen tik je op het tandwieltje. Je bent nu in de instellingen van het toetsenbord, waar je alleen nog maar de schakelaar bij Automatische vervanging uit moet zetten.

samsung-galaxy-note-3-spellingscorrectie-uitzetten Samsung Galaxy Note 3 tip: zet de automatische spellingscorrectie uit

Hiermee schakel je de spellingcorrectie niet volledig uit. Je kunt nog steeds op een woord in het balkje boven het toetsenbord tikken om deze in te voeren. Alleen ben je nu niet meer aangewezen op de juistheid – of gebrek daaraan – van de voorspellingen van het toestel zelf.

Overigens zal de toets links naast de spatiebalk nu zijn veranderd in het tandwieltje dat je direct naar de instellingen brengt. Om je komma weer terug te krijgen leg je je vinger weer wat langer op die toets, tot het menuutje met meer opties verschijnt. Tik nu weer op de komma, om deze terug op het toetsenbord zelf te zetten.

(dank, André)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. rianne zegt

  ben aan mn 2 e note 3 begonnen de eerst zag ik net voor de 7e dag dat ik m had door inschijnend zonlicht aan de binnenkant van de cameralens een mooie rij stipjes en nee die hoorde daar niet.
  gelukkig netjes geregeld met 1 dag weer n nieuw toestel in huis,jammer dat je dan alles wat je net had ingesteld weer opnieuw moet doen,alleen de vorige x moest ik n wachtwoord invoeren om mn provider in te stellen??? en ja hoor nu weer .maaar grrrrr ik krijg dat akelige wachtwoord er bus niet meer uit,met elke x opnieuw moeten aanmelden word ik (ouwe oma) stapelgek dus help?? hoe krijg ik dat er weer uit?
  verder ben ik nog aan t ontdekken maar vind t nu al n super toestel .

 2. Joost de Wolf zegt

  Weet iemand hoe je de spellingscontrole kan schakelen naar een ander taal.

  Bij mijn Note 1 en de oudere versie op de Note 3 kon je met de spatiebalk schuiven. Waar nu Nederlands staat veranderde dan in de 2de taal die je bij instellingen geactiveerd had. Nu moet ik diep het menu in, Nederlands uitzetten en de 2de taal activeren. (en visa versa)

  Thx!

 3. renske zegt

  Hoi,
  ik zou graag willen weten hoe ik spellingscontrole (mn voor whatsapp als ik mijn engelae invoertaal he ) aan kan zetten bij mijn samsung galaxy s3 neo. (Of is dat alleen iets van apple? Geen verbeterprogramma maar nakijken en optioneel de goede optie geven)

Praat mee