Samsung Galaxy Note 3 tip: slim scrollen, slim pauzeren

Bij de introductie van de Samsung Galaxy Note 3 werd er niet zo uitgebreid over gesproken, maar ten tijde van de Galaxy S4 waren het misschien wel de meeste besproken features van dat toestel: Smart pause en Smart scroll. Of in een Nederlands toestel: Slim pauzeren en Slim scrollen. Op een nieuwe Galaxy Note 3 staan ze standaard uit, maar je moet er toch op zijn minst een keer mee gespeeld hebben.

samsung-galaxy-note-3-smart-pause Samsung Galaxy Note 3 tip: slim scrollen, slim pauzeren

Voor wie beide features nog niet kent: Smart pause / Slim Pauzeren zorgt ervoor dat een video die je aan het kijken automatisch gepauzeerd wordt zodra je niet meer naar het scherm kijkt. Smart scroll / Slim scrollen zorgt ervoor dat je een pagina die je aan het lezen bent niet meer handmatig naar boven of onder hoeft te schuiven (scrollen, dus). Door je hoofd licht omhoog of omlaag te bewegen, óf je toestel een stukje omhoog of omlaag te kantelen, scrollt de tekst vanzelf voorbij.

samsung-galaxy-note-3-smart-scroll Samsung Galaxy Note 3 tip: slim scrollen, slim pauzeren

Om deze features te activeren, ga je via de Menu toets naar Instellingen. Je vindt daar onder de tab Bediening het kopje Slim scherm. De functie Slim sluimeren is een oude bekende – het scherm blijft aan terwijl je ernaar kijkt – en staat standaard aan. Ook Slim roteren kennen we al van de Galaxy Note 2, en zorgt ervoor dat de schermoriëntatie zich aanpast aan de stand van je hoofd, en niet alleen aan de stand van het toestel in de ruimte.

Maar daaronder kun je dus Slim pauzeren aanvinken. Slim scrollen heeft nog een eigen menuutje, waarbij je moet kiezen of je liever je hoofd kantelt, of je Galaxy Note 3.

samsung-galaxy-note-3-smart-pause-smart-scroll Samsung Galaxy Note 3 tip: slim scrollen, slim pauzeren

Met name Slim scrollen is even wennen, maar werkt -als je ‘m eenmaal door hebt – behoorlijk goed. Echter, eerlijk is eerlijk: de kans dat je beide features fanatiek zult gaan gebruiken is vermoedelijk niet zo heel groot. Maar zeg nou zelf: het is stiekem toch wel leuk om te weten wat er zoal in de trukendoos van de Note 3 te vinden is?

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Antoinette zegt

  Bij mij werkt hoofd kantelen niet, en toch staat het aangevinkt.
  Ik heb ook apparaat kantelen geprobeerd, en werkt ook niet.
  Dat kan ik doen??

  • Willy zegt

   hallo Maarten, het heeft jou goed geholpen : Leeg even de data en cache in Instellingen –> Algemeen –> Applicatiebeheer –> Alles –> Rechtstreekse Pen Invoer.
   Het is mij duidelijk tot: Instellingen –> Algemeen –> Applicatiebeheer, maar wat versta je onder ALLES —> RECHTSTREEKSE PEN INVOER ?

 2. Jeffrey zegt

  Ik kan niet vinden waar ik kan instellen:
  “Op toestel tikken om snel naar boven te scrollen”
  Is dit überhaupt mogelijk in de Note 3?

Praat mee