Samsung Galaxy Note 3 tip: help, waar is mijn notificatiebalk?

In feite kun je de browser op nagenoeg iedere Galaxy smartphone op het volledige scherm tonen, zodat zelfs de notificatiebalk bovenin verborgen wordt. Maar omdat dit bij de Samsung Galaxy Note 3 standaard gebeurt, hebben we al enkele gebruikers zich af horen vragen waar toch die balk naartoe is in hun browser – inclusief de melding dat ze ‘m liever eigenlijk wél zien. Het is tenslotte ook tijdens het browsen handig als je direct toegang hebt tot allerlei meldingen en functies.

samsung-galaxy-note-3-notificatiebalk-browser-1 Samsung Galaxy Note 3 tip: help, waar is mijn notificatiebalk?

Om te voorkomen dat je telkens de browser weg moet ‘klikken’, zijn er twee manieren om die notificatiebalk weer in beeld te krijgen. Als je ‘m alleen tijdelijk wilt zien, leg je je vinger net boven het scherm. Veeg dan naar beneden, het scherm op, en de notificatiebalk komt te voorschijn. Dit werkt overigens in iedere applicatie die het volledige scherm in beslag neemt: de galerij, games, etc.

samsung-galaxy-note-3-notificatiebalk-browser-2 Samsung Galaxy Note 3 tip: help, waar is mijn notificatiebalk?

Ook kun je ervoor kiezen om de notificatiebalk gewoon standaard te tonen. Tik daarvoor in de browser op de Menu toets, en kies Instellingen. Ga nu naar Scherm en tekst, en haal het vinkje bij Volledig scherm weg.

samsung-galaxy-note-3-notificatiebalk-browser-3 Samsung Galaxy Note 3 tip: help, waar is mijn notificatiebalk?

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. henk zegt

  michel misschien kun jij helpen, m.b.t. tot jou artikel Samsung Galaxy Note 3 tip: help, waar is mijn notificatiebalk? , ik heb de optie volledig scherm wel aangevinkt maar ik krijg die balk niet weg (note 3) is dit een toestel gebonden foutje in de software of heb ik een andere instelling die hiermee samenhangt over het hoofd gezien, bij mijn vorige toestel de note 2 had ik wel een volledig scherm wat ik prettig werken vond. bvd en mvrgrt henk

  p.s. software versie android 4.3

  • Michel zegt

   Je bedoelt de adresbalk van de browser? Of de notificatiebalk zelf? De eerste laat zich voor zover ik zo gauw kan checken niet verbergen. De notificatiebalk daarentegen zou wel degelijk moeten ‘verdwijnen’ als je ‘volledig scherm’ hebt aangevinkt. Op de Note 2 kon je inderdaad ook de adresbalk verbergen, maar dat lijkt op de Note 3 veranderd…

 2. henk zegt

  ja idd, ik bedoel de adresbalk van de browser, heb nog steeds niet gevonden hoe ik deze, in tegenstelling tot de note 2 kan laten verdwijnen, nou ja misschien na de update naar kitkat, in ieder geval bedankt voor de reactie

Praat mee