De batterijduur van de Samsung Galaxy Note 3

Jaja, het heeft even geduurd maar nu is het dan eindelijk zinvol om de eerste voorzichtige conclusies te trekken over de batterijduur van de Samsung Galaxy Note 3. Deze is minstens net zo goed als die van de Galaxy Note 2, en blijft dus ook nu dus weer één van de aantrekkelijkste features van de Note serie.

samsung-galaxy-note-3-batterijduur De batterijduur van de Samsung Galaxy Note 3

Toen Samsung de Galaxy Note 3 onthulde vroegen we ons af of de batterij – die maar amper groter was geworden ten opzichte van die in de Note 2 – wel dezelfde prestaties zou kunnen leveren. Tenslotte is de processor veel sneller geworden, het scherm groter, en de schermresolutie meer dan twee keer zo hoog. Dit zijn allemaal factoren die in principe leiden tot een hoger energieverbruik. Inmiddels lijken deze zorgen fundamenteel ongegrond.

samsung-galaxy-note-3-batterijduur-zwaar-gebruik De batterijduur van de Samsung Galaxy Note 3

Ruim een etmaal, inclusief véél internetten, video kijken, half uurtje gamen, half uur navigatie met GPS, email, bellen, Whatsappen, en een minimaal energieverbruik als het toestel ’s nachts niks ligt te doen (maar niet in Vliegtuigmodus staat), zonder Bluetooth, maar met WiFi continue aan

Tot nu toe beperken onze eigen conclusies tot de batterijduur van de Note 3 bij middel tot zwaar gebruik – licht gebruik zit er niet in, als je een gloednieuw toestel leert kennen en je alles aspecten aan het uittesten bent. Maar ook bij intensief gebruik – veel internetten, een paar uur video kijken, half uurtje gamen, emailen, bellen, Whatappen, meer internetten –  houdt het toestel het met gemak 24 uur vol.

Onze niet-wetenschappelijk gekwantificeerde praktijkervaring sluit goed aan bij die van andere websites. Zo krijgt het uithoudingsvermogen van The Verge een negen, noemt Engadget het excellent, en LaptopMag zelfs epic. Naast het scherm wordt batterijduur duur genoemd als hét pluspunt van het toestel.

Al met al kunnen we zeggen dat de Note 3 ondanks de flinke specificatiesprong de indrukwekkende batterijduur van de Galaxy Note 2 minstens weet te evenaren – en die van de Galaxy S4 ver overtreft. En dan hebben we de speciale spaarstand nog niet aangeraakt.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. polat zegt

  Hoe zit dat nou met de zuinige chip die er zou in zitten bij de note 3. bij de vorige nieuws over de zuinige chip had je er over?

  • Michel zegt

   Die zit erin. Daar merk je verder weinig van, behalve dat ie op de achtergrond zijn steentje bijdraagt aan de uitstekende batterijduur.

 2. Rene 123BestDeal zegt

  Ik heb de Galaxy Note 3 nu zo’n 10 dagen in bezit en bij mij houdt de batterij het volgens het appje gemiddeld 15,5 uur vol (gelijk aan de Note 2). Tijdens werktijd wordt er niet al te veel mee gedaan, nadertijd een beetje surfen en simpele spelletjes. Ik had graag gezien dat de batterij het minimaal 20 uur vol zou houden daar mijn dag meestal langer dan 15,5 uur duurt en je nu “bang” bent dat hij het niet volhoudt tot het nachtkasje 😉

Praat mee