Samsung Galaxy Note 3 tip: Adapt Sound

Een van de nieuwe foefjes die Samsung aan de Galaxy Note 3 toe heeft gevoegd – en bekend van de Galaxy S4 – is Adapt Sound. Hiermee kun je het geluid aanpassen aan jouw eigen koptelefoon. Dat werkt erg goed, en is dus de moeite van het uitproberen waard, al zul je even de tijd moeten nemen om het in te stellen.

samsung-galaxy-note-3-adapt-sound-1 Samsung Galaxy Note 3 tip: Adapt Sound

In feite doet Adapt Sound niet meer dan meten hoe de weergave van verschillende geluidsfrequenties is op de koptelefoon waarmee je de functie instelt. Daarvoor zul je dus – zoals zich al laat raden – naar een aantal piepjes moeten luisteren, en aangeven of je ze wel of niet hoort. Zoek dus voor het instellen een beetje een rustige omgeving op – maar doodstil hoeft nu ook weer niet. Je wilt tenslotte dat het toestel zich aan jou en je omstandigheden aanpast, en niet andersom.

samsung-galaxy-note-3-adapt-sound-instellen Samsung Galaxy Note 3 tip: Adapt Sound

De Adapt Sound feature vind je als je via de Menu toets naar Instellingen gaat. Kies dan onder de tab Apparaat de optie Geluid. Helemaal onderin dit menu kom je dan Adapt Sound tegen. Tik hierop, en lees de uitleg. Als je klaar bent om het geluid in te stellen, tik dan op Start, en geef per piepje aan of je deze hoort of niet.

samsung-galaxy-note-3-adapt-sound-instellen-2 Samsung Galaxy Note 3 tip: Adapt Sound

Als je hiermee klaar bent kun je ervoor kiezen om een voorbeeld te beluisten van muziek mét en zonder Adapt Sound. Tik hiervoor op Voorbeeld Adapt Sound. De knop Oorspronkelijk speelt een deuntje zonder aanpassingen, en de knop Aangepast hetzelfde deuntje mét aangepast geluid. Als het goed is kun je hier een duidelijk verschil horen. Tik als je klaar bent op Ger., want Gereed paste volgens Samsung niet op de knop :). Of tik Opnieuw als je alles opnieuw wilt instellen.

 

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee