Wat doe jij met de 4k video opname van de Samsung Galaxy Note 3?

De Samsung Galaxy Note 3 is één van de allereerste smartphones waarmee je video kunt opnemen in een 4k UHD – ultra HD – resolutie. Hartstikke tof natuurlijk, maar wat kun je daar nu precies mee?

samsung-galaxy-note-3-4k-video-frames-vastleggen Wat doe jij met de 4k video opname van de Samsung Galaxy Note 3?

Onweer fotograferen met de Galaxy Note 3: een fluitje van een cent (hoewel je het idealiter natuurlijk doet bij meer licht)

Als eerste is het natuurlijk tof dat je gewoon ontzettend scherpe videobeelden kunt vastleggen in een resolutie die nog een stapje of twee hoger is dan de 1080p full HD standaard waar iedereen met een high end smartphone inmiddels wel aan gewend is. Ook YouTube ondersteund inmiddels zulke hoge resoluties, dus je kunt je 4k filmpjes dus ook zonder aarzelen daar uploaden en delen met de wereld.

Maar… lang niet iedereen beschikt over een computer, laptop, of televisie die dit soort scherpe opnames kan weergeven. Maakt dit de 4k opname feature van de Galaxy Note 3 dus grotendeels overbodig? Neen!

samsung-galaxy-note-3-frame-vastleggen-4k-video Wat doe jij met de 4k video opname van de Samsung Galaxy Note 3?

Wist je bijvoorbeeld dat je in de videospeler van het toestel direct frames kunt vastleggen als foto? Doe dit met een 1080p video, en je krijgt foto’s met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels – oftewel foto’s met een resolutie van maar twee megapixels. Als je dit echter doet in een 4k video, dan kun je afzonderlijke frames eruit pikken met een resolutie van acht megapixels – foto-waardig, zeg maar.

samsung-galaxy-note-3-onweer-fotografie-bliksem Wat doe jij met de 4k video opname van de Samsung Galaxy Note 3?

Een dergelijke feature is erg tof voor het maken van actiefoto’s, of – zoals in ons voorbeeld hier – foto’s van onweer. Leg alles vast in een 4k video, en pik later precies díe frames eruit die mooi zijn – op een veel hogere resolutie dan als je alles op 108op filmt. Handig om onweer vast te leggen is dan ook nog eens de mogelijkheid om per frame door je video te skippen, met de toetsen naast het icoontje waarmee je een frame als foto opslaat.

We kunnen ons voorstellen dat er nog veel meer creatieve mogelijkheden zijn met de 4k videoopname feature van de Galaxy Note 3. Heb jij goede ideeën? Deel ze hieronder met ons en de wereld!

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee