Samsung Galaxy Note 12.2 duikt op in benchmarks

En daar is hij weer: de illustere Samsung Galaxy Note 12.2. Want hoewel eerdere voorspellingen over een release van deze extra large Galaxy Note in oktober niet uit lijken te komen, lijkt een onthulling steeds dichterbij te kruipen. Zo duikt Samsung’s grootste tablet nu op in de database van de benchmark AnTuTu.

samsung-galaxy-note-12-2-antutu Samsung Galaxy Note 12.2 duikt op in benchmarks

De Galaxy Note 12.2 die kennelijk de AnTuTu tests uitvoerde, is voorzien van de productcode SM-P905V, en lijkt uitgerust met een Snapdragon 800 processor uit de stal van Qualcomm. Het apparaat heeft een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels, 3 GB werkgeheugen, en 32 GB opslagcapaciteit.

Als je nu denkt dat deze Note 12.2 dus erg veel weg heeft van de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1, dan heb je volledig gelijk. En dat is natuurlijk ook best logisch: de genoemde hardware is nu eenmaal de stand van zaken op dit moment in Samsung’s Note tablet serie. Dat het scherm iets groter is doet daar niets aan af.

Qua gemeten prestaties in AnTuTu is deze Note 12.2 dan ook vergelijkbaar met de nieuwe Note 10.1 –  en daar is niks mis mee, want een totaalscore van 35901 punten is gewoon ontzettend snel.

samsung-galaxy-note-12-2-antutu-2 Samsung Galaxy Note 12.2 duikt op in benchmarks

Maargoed – de Galaxy Note 12.2 wordt dus getest, en eerder zagen we al dat Bluetooth certificatie (in ieder geval van één variant van de tablet) geregeld was. Ergens lijkt ons een onthulling vóór de feestdagen – of in ieder geval voor het einde van het jaar – niet onlogisch, hoewel er natuurlijk altijd een kans is dat we nog moeten wachten tot de Consumer Electronics Show in januari, of zelfs het Mobile World Congress in februari.

We zijn gewoon erg benieuwd naar een 12,2 inch tablet. Dit is vrij groot, maar we hopen dat de combinatie met Samsung’s Note stylus en mogelijkheden de Note 12.2 tot een buitengewoon capabele tablet kan maken voor iedereen die zakelijke en professionele gebruikersambities heeft.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee