Samsung Galaxy Gear later ook compatible met Samsung televisies

De Samsung Galaxy Gear werkt in eerste instantie alleen als accessoire bij een smartphone, maar mogelijk kan het apparaat in de toekomst ook met andere apparaten samenwerken – zoals Samsung’s televisietoestellen.

samsung-galaxy-gear-2-gerucht Samsung Galaxy Gear later ook compatible met Samsung televisies

Samsung’s Galaxy Gear smartwatch is weliswaar één van de eerste producten in een nog jonge gadgetcategorie – ‘slimme’ horloges – maar het apparaat roept ook gemengde gevoelens op. Onlangs al onderkende Samsung dit, en beloofde uitbreiding van de functionaliteit van de Gear. Naast ondersteuning door méér smartphones dan alleen de Galaxy Note 3 – compatibiliteit met de Galaxy S3, S4 en Note 2 zitten in de pijpleiding – lijkt ook gebruik met Samsung’s eigen televisies mogelijk te worden.

Hoe dit precies in de praktijk zal werken is nog niet helemaal duidelijk. Ondersteuning van de Gear door Samsung’s eigen Smart TV serie zit momenteel naar verluid nog in de onderzoeksfase. Maar de stap lijkt niet onlogisch – tenslotte kunnen ook Galaxy smartphones aan een Smart TV gekoppeld worden, om zo content direct van de telefoon op de televisie te tonen. Maar bij gebrek aan veel content op de Galaxy Gear zelf, zijn er andere toepassingen denkbaar, zoals het functioneren als afstandsbediening, of het ontvangen van notificaties van de televisie – of andere apparatuur – op het horloge.

Al met al is er dus nog niet veel bekend over hoe de Galaxy Gear in de toekomst ook met andere apparatuur zal gaan samenwerken. Maar dat Samsung plannen heeft om het horloge een meer universele rol te geven, die verder gaat dan smartphone accessoire, is duidelijk.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee