Na het horloge de bril: Samsung Galaxy Gear Glass tekeningen duiken op

Steeds meer technologiereuzen lijken te denken dat de toekomst van de mobiele telefoon draagbaar wordt – in de zin van wearable. Er is al een hoop te doen rond smartwatches, en Google zelf knutselt al een tijdje aan Glass: inderdaad, een bril. Samsung zou Samsung niet zijn als ze ook deze laatste richting zou exploreren, en dus duikt er nu een patentaanvraag op van Samsung, voor een bril.

samsung-galaxy-gear-glass-1 Na het horloge de bril: Samsung Galaxy Gear Glass tekeningen duiken op

Net als Google’s Glass is Samsung’s eigen versie een slanke bril met – zo te zien – ingebouwde koptelefoon (via botgeleiding?), een camera, een aantal bedieningstoetsen, en natuurlijk een projector om informatie voor het oog van de gebruiker te projecteren. Samsung’s bril heeft een snoer met een microUSB aansluiting, waarmee je ‘m in je smartphone kunt pluggen – hoewel de we kans groot achten dat deze kabel in een later stadium verdwijnt.

samsung-galaxy-gear-glass-2 Na het horloge de bril: Samsung Galaxy Gear Glass tekeningen duiken op

Als we de Galaxy Gear als uitgangspunt nemen, lijkt het niet onlogisch dat ook deze bril – mogelijk dus Gear Glass genaamd – in eerste instantie als accessoire bij een smartphone gedacht is, en niet als zelfstandig werkend apparaat.

Al met al lijkt onze favoriete gadget-roddel-Rus Eldar Murtazin weer eens gelijk te hebben gehad met zijn voorspelling dat Samsung zich op het zelfde pad aan het begeven is als Google.

samsung-galaxy-gear-glass-3 Na het horloge de bril: Samsung Galaxy Gear Glass tekeningen duiken op

Wanneer we een dergelijke Zuid-Koreaanse bril daadwerkelijk in de winkels zullen aantreffen is moeilijk te zeggen – als we er dan toch een voorspelling uit moeten persen lijkt ‘in de loop van 2014’ wel een veilige. Tenslotte wil Google haar bril volgend jaar naar de consument gaan brengen, en Samsung kennende wil zij niet ver achterlopen. Aan de andere kant laat de Galaxy Gear zien dat het soms geen kwaad kan een product wat langer in het laboratorium te laten, en het pas aan de man of vrouw te brengen zodra de ontwikkeling ervan écht klaar is.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee