Mogelijk toch geen optische beeldstabilisatie voor de Samsung Galaxy S5

Als fabrikant wil je natuurlijk niets liever dan dat absurde aantallen mensen jouw product aanschaffen. Samsung heeft op dat vlak helemaal niets te klagen, maar de grote aantallen die er van een topmodel smartphone – zoals de Samsung Galaxy S5 straks in 2014 – zorgen voor specifieke beperkingen. Zo zou het kunnen dat deze Galaxy S5 straks helemaal geen camera met optische beeldstabilisatie (OIS) krijgt.

samsung-galaxy-s5-camera-ois-optische-beeldstabilisatie1 Mogelijk toch geen optische beeldstabilisatie voor de Samsung Galaxy S5

Uhm, wat? Geen camera met OIS vanwege Samsung’s succes? Dat is inderdaad wat berichten in de Zuid-Koreaanse media suggereren. Het probleem is namelijk dat Samsung’s leveranciers waarschijnlijk niet genoeg benodigde componenten kunnen leveren om de Galaxy S5 uit te rusten met dit snufje. Dus hoe graag Samsung ook wil: dit probleem is natuurlijk vrij fundamenteel.

Een mogelijke oplossing, en eentje waar Samsung al langer mee bezig is, is het zelf produceren van de benodigde onderdelen. Maar dan moet dit wel op tijd gebeuren. Met andere woorden: deze ‘OIS-kwestie’ zou zomaar kunnen betekenen dat de lancering van de Galaxy S5 langer op zich laat wachten dan soms gedacht.

Dit laatste moet je overigens wel met een korrel zout nemen, aangezien speculatie over releasedata altijd nogal, uhm, speculatief is. Uiteindelijk weet alleen Samsung zelf wanneer een nieuwe telefoon eigenlijk gepland stond, en om welke redenen een toestel vroeger, later, of precies op dit datum wordt onthuld. En Samsung’s nieuwe Galaxy S toestellen komen als het puntje bij het paaltje komt toch altijd eind april, begin mei op de markt – ongeacht de hoeveelheid wilde geruchten.

Feit is wel dat een 16 megapixel camera – zoals verwacht in de Galaxy S5 – bijna niet zonder goede beeldstabilisatie kan. Wat heb je tenslotte aan zo’n hoge resolutie, als je de cameralens niet stil genoeg kunt houden? Hopen dus dat Samsung een oplossing vindt voor dit lastige dilemma.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee