Is er toch nog hoop op een Android 4.2 update voor de Samsung Galaxy S2?

Tussen hoop en vrees wordt iedereen heen en weer geslingerd die graag nog één grote update voor de immens populaire Samsung Galaxy S2 zou zien. Vorige week nog leek iedere kans verkeken, maar vandaag duikt er tóch nog een sprankje hoop op.

samsung-galaxy-s2-android-4-2-update-toch Is er toch nog hoop op een Android 4.2 update voor de Samsung Galaxy S2?

In antwoord op de vraag of de Galaxy S2 misschien nog een update naar Android 4.2 of zelfs Android 4.3 zal krijgen, laat Samsung Mobile via haar Facebook pagina weten dit nog te overwegen.

De grote vraag is natuurlijk of ‘Nora from Samsung Mobile’ gewoon een diplomatiek vermijdend antwoord geeft, óf dat het inderdaad zo is dat Samsung nog geen definitieve beslissingen heeft genomen over een mogelijke laatste update voor de Galaxy S2. In het laatste geval zou je kunnen zeggen dat er dus nog wel degelijk hoop is voor tientallen miljoenen S2 gebruikers.

Toch is het maar de vraag in hoeverre een PR medewerkster inzicht heeft in processen die ergens diep in het hoofdkwartier van Samsung in Zuid-Korea borrelen. De Galaxy S2 heeft een respectabel aantal updates gekregen, in een periode van zo’n twee jaar. Een update naar Android 4.2 zou op zijn minst uitzonderlijk kunnen worden genoemd.

Wij rekenen er vooralsnog niet op, maar hopen dat Samsung in ieder geval op termijn definitief duidelijk kan geven over de situatie. Daarvoor is een berichtje op Facebook toch iets te vrijblijvend.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee