Het nieuwe draadloze opladen (in de Samsung Galaxy S5?)

Geruchten over het draadloos opladen van een smartphone zijn eigenlijk zó 2011. Inmiddels zijn draadloze opladers voor verschillende topsmartphones verkrijgbaar, maar door de noodzaak om het toestel óp de lader te leggen wil het nog niet zo vlotten met de populariteit van deze techniek. Maar mogelijk brengt Samsung daar volgend jaar verandering in – waarbij de vraag zich direct opdringt of we deze nieuwe methode in de Samsung Galaxy S5 zullen gaan tegenkomen (of voor wie echt een lange adem heeft: in de Galaxy Note 4?)

samsung-galaxy-s5-draadloos-opladen Het nieuwe draadloze opladen (in de Samsung Galaxy S5?)

Tot nu toe maken draadloze oplader gebruik van magnetische inductie. Hierbij wordt door inductie stroom opgewekt om een smartphone op te laden, zónder dat daarbij een kabel nodig is. De afstand waarop laden door inductie werkt is echter zeer beperkt – in de praktijk moet een telefoon op het laadstation liggen, waardoor het eigenlijk helemaal niet zo praktisch is. Tenslotte kun je een telefoon aan een kabel nog enigszins bewegen, terwijl een telefoon op een inductielader stopt met laden zodra je hem ervanaf haalt.

Het zou eigenlijk veel interessanter zijn om een telefoon op te laden door middel van magnetische resonantie. En dát is precies wat Samsung hoopt te bereiken door haar samenwerking met en investeringen in het bedrijf PowerbyProxi.

Magnetische resonantie zou het laden op grotere afstanden mogelijk maken, waardoor een telefoon niet direct op de lader hoeft te liggen om toch de benodigde energie te kunnen ontvangen.

Maar wie nu enthousiast opspringt – letterlijk, of figuurlijk – bij de gedachte dan de Galaxy S5 misschien wel met een dergelijk laadtechnologie uitgerust zou kunnen zijn, kan de vreugde beter temperen. Het ziet ernaaruit dat de nieuwe manier van draadloos opladen pas in de tweede helft van 2014 klaar is voor de consumentenmarkt. Dan is de Galaxy S5 al lang en breed verkrijgbaar, komt de nieuwe technologie dus simpelweg te laat. Maar inderdaad – je zou kunnen hopen op implementatie in de Galaxy Note 4, die pas na de zomer van 2014 in de winkels komt te liggen.

Echter, een nuchtere stem zegt ons dat ook dat nog niet gaat gebeuren. Uiteindelijk duurt het altijd langer om significante nieuwe technieken klaar te stomen voor gebruik op grote schaal in populaire producten. Voor nu is het aardig om te weten dat eraan gewerkt wordt – en daar doen we het dan maar mee.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee