CyanogenMod voor Samsung Galaxy Note 3 in de pijpleiding

Als je wel eens in de weer bent of bent geweest met het zelf flashen van ROMs op je smartphone, dan weet je dat de CyanogenMod ROMs de populairste custom ROM’s zijn in de wereld van het Android besturingssysteem. Goed nieuws dus, dat ook de Samsung Galaxy Note 3 binnenkort zijn eigen CyanogenMod versie krijgt.

samsung-galaxy-note-3-cyanogenmod-rom CyanogenMod voor Samsung Galaxy Note 3 in de pijpleiding

Dat blijkt tenminste uit een foto die niemand minder dan Steve Kondik – godfather van de CyanogenMod ROMs – deelde via Google+. We zien de Galaxy Note 3 op een niet al te beste foto, maar de boodschap is méér dan duidelijk: CyanogenMod draait op het toestel.

Natuurlijk weten we verder geen precieze releasedata, maar de kans is groot dat we op korte termijn de eerste betaversies zien opduiken op het XDA forum.

Overigens is met name de Note 3 een toestel waarvan het maar de vraag is of je er een custom ROM op wilt installeren. Samsung heeft zijn eigen TouchWiz interface zo boordevol met features gepropt, dat je heel wat mogelijkheden verliest als je een niet op Samsung’s eigen software gebaseerd ROM installeert.

Dat neemt niet weg dat de Note 3 een aantal eigenschappen heeft die ook zonder alle speciale Samsung features de moeite waard zijn: de snelheid van het toestel, de batterijduur, en het fantastische scherm zijn ook zonder meer de moeite waard als je een minimalistischer versie van Android op het toestel zet.

Wie dus zijn of haar Galaxy Note 3 alleen vanwege de processor, de batterij en/of het scherm heeft aangeschaft kan nu dus uit gaan kijken naar de komst van de ROM der ROMS, CyanogenMod versie 10.2.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee