Beeldscherm Samsung Galaxy S3 accurater dan dat van de iPhone 5S en 5C

We vergelijking appels niet graag met peren, maar soms zijn er van die nieuwtjes die toch opzien baren. Zo blijkt uit Fins onderzoek dat de anderhalf jaar oude Samsung Galaxy S3 een scherm heeft met een veel nauwkeuriger aanrakingsregistratie, dan de gloedjenieuwe iPhone 5S en 5C.

samsung-galaxy-s3-versus-iphone-5s-5c-scherm-nauwkeurig1 Beeldscherm Samsung Galaxy S3 accurater dan dat van de iPhone 5S en 5C

De keuze van de Finnen van het bedrijf OptoFidelity om de Galaxy S3 te vergelijken met de iPhone 5S is zowel vreemd – waarom niet de Galaxy S4? – als leuk. Tenslotte hebben veel mensen een Galaxy S3, en blijft het toestel het goed doen in de winkels. En kost minder dan de helft van de nieuwste iPhone.

Maargoed, schermnauwkeurigheid dus. Het is doorgaans prettig als een aanraakgevoelig beeldscherm de plaats van jouw aanraking correct registreert. Alleen dan doet het toestel tenslotte wat jij wil dat het doet, zodat die app start die je wilt starten, of die letters worden ingevoerd die je ook daadwerkelijk aanraakt op het toetsenbord.

De bovenstaande afbeelding maakt de resultaten van het onderzoek in één oogopslag duidelijk. Je ziet de schermoppervlakken van de iPhone 5S, 5C en van de Galaxy S3. Groen betekent een accurate registratie van aanraking, rood wil zeggen dat de registratie niet nauwkeurig genoeg is. Dit laatste is bij de S3 dus alleen het geval aan de rand van het scherm, terwijl beide nieuwe iPhones bijna overal onder de maat presteren.

Het onderzoek merkt daarnaast op dat bepaalde apps op de nieuwe iPhones een stuk sneller starten (klopt natuurlijk – het zou gek zijn als dat niet zo was), maar dat neemt niet weg dat de Galaxy S3 op sommige gebieden nog steeds ‘zijn mannetje’ staat – en dát is toch leuk om te zien. Dat neemt niet weg dat we toch ook wel erg benieuwd zouden zijn naar de testresultaten van recentere Galaxy toestellen, zoals de S4 of de Galaxy Note 3.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee