Sony slaat zijn slag met de SmartWatch 2 – het antwoord op de Galaxy Gear

Dit keer gaan we eens een kijkje bij de buren nemen. Na alle nieuwtjes en updates rond de Galaxy Gear leek het ons interessant om eens te kijken wat de andere grote jongen te zeggen hebben als het op smartwatches aankomt. Hoewel Apple nog steeds niks los heeft gelaten over de beruchte iWatch heeft Sony ondertussen al een tweede versie van haar Sony SmartWatch uit gebracht, namelijk de Sony SmartWatch 2.

galaxy-gear-vs-sony-smartwatch Sony slaat zijn slag met de SmartWatch 2 - het antwoord op de Galaxy Gear

Links: Galaxy Gear
Rechts: SmartWatch 2

Het op Android gebaseerde toestel is sinds kort te koop in de winkels (in ieder geval bij onze westerse buren) voor een prijs van £149 of £169 als je een metalen bandje wilt in plaats van het standaard rubber. Een aantal dagen terug zagen we ook al een nieuwe app in de Google Play Store verschijnen die samen met de SmartWatch 2 op verschillende Android toestellen gebruikt kan worden.

Maar wat is nou het verschil met de Galaxy Gear? In de commercial hieronder zien we dat het hier vooral gaat om een commercieel antwoord van Sony op de Galaxy Gear van Samsung. Niet per se iets speciaals of nieuwe features die de wereld nog niet heeft gezien, maar een leuke “add-on” voor je smartphone. Wat ons ook meteen bij het grote verschil brengt, de SmartWatch 2 is direct compatibel met meerdere Android toestellen terwijl de Galaxy Gear (voorlopig) nog alleen compatible is de Galaxy Note 3 en S4. Maar er zijn meer dan genoeg geruchten die stellen dat er hoogstwaarschijnlijk updates zullen verschijnen die de Galaxy Gear laat communiceren met ander niet-Galaxy Android toestellen.

Conclusie: de SmartWatch 2 ziet er prima uit en doet vrijwel hetzelfde wat de vorige versie en de Galaxy Gear doen. namelijk het uitbreiden van je smartphone ervaring. Je telefoon kan communiceren met de Gear en zo berichten, telefoongesprekken, Facebook posts en Tweets door pasen naar je horloge.

Nu nog wachten op de iWatch van Apple, als die er ooit gaat komen…

(via TechRadar)

Galaxy deal tips

Praat mee