Samsung Taxeert: inruilprogramma voor smartphone en tablets

Geld terugkrijgen voor je oude smartphone of tablet is natuurlijk altijd fijn. En hoewel er al enige tijd allerlei verschillende programma’s bestaan waar je je oude telefoon kunt inruilen, is het deze keer Samsung zélf die met Samsung Taxeert op de proppen komt.

samsung-taxeert Samsung Taxeert: inruilprogramma voor smartphone en tablets

Via de website Samsung Taxeert – die je naar Samsung’s eigen website leidt – kun je tot maximaal driehonderd euro terugkrijgen voor je oude smartphone danwel tablet. Het apparaat moet nog wel werkend zijn, en het mag geen vochtschade hebben. Ook het scherm mag niet beschadigd zijn, om voor het programma in aanmerking te maken. Met andere woorden: je toestel of tablet moet in een redelijk goede staat zijn.

Als je je nieuwe toestel of tablet nog m.oet aanschaffen kun je via Samsung’s website een inruilofferte aanvragen. Deze blijft vervolgens 14 dagen geldig. Als je het nieuwe apparaat al hebt gekocht, kun je alsnog je oude toestel inruilen. Je kunt dan gelijk het registratieproces doorlopen, waarna je het oude toestel in een door Samsung geleverde verzendverpakking moet opsturen.

Vervolgens ontvang je van Samsung een bevestiging dat het toestel is geaccepteerd of afgewezen. In dit laatste geval krijg je ook bericht waarom het toestel is afgewezen, eventueel vergezeld van een herziene taxatie.

Natuurlijk hebben wij even een blik geworpen, en op het eerste gezicht lijken de geboden bedragen niet heel verkeerd. Zo kijgen we voor een Galaxy S3 bij aanschaf van een Galaxy S4 nog 200 euro. Onze Galaxy Note 2 zou bij aanschaf van een nieuwe Note 3 zelfs tot 250 euro opleveren.

De beoordeling, danwel de definitieve taxatie wordt volgens Samsung’s website uitgevoerd door een externe partij – zoals op te maken is uit de Algemene Voorwaarden van de actie is dit TCC in Den Bosch. Van ieder opgestuurd toestel wordt gecontroleerd of deze niet gestolen is.

En voor wie zich er zorgen om maakt: voor vijf euro wordt álle data van het toestel verwijderd, zodat een eventuele volgende gebruiker helemaal niets meer van jou terug vindt op het apparaat. Uiteraard kun je dit ook zelf doen, en zo dus vijf euro besparen.

De Samsung Taxeert actie is geldig voor toestellen of tablets die tussen 12 september en 31 oktober zijn aangeschaft. De precieze voorwaarden en details van de actie vind je HIER. Om mee te doen meld je je HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee