Nu ook een snellere Galaxy S4 Active in de pijpleiding?

Nadat een paar dagen geleden al bleek dat er een snellere variant van de Samsung Galaxy S4 naar West-Europa komt, duiken er nu ook geruchten op over een Galaxy S4 Active – je weet wel: de water- en stofdichte Galaxy S4 – met dezelfde processor.

samsung-galaxy-s4-active-pers-12 Nu ook een snellere Galaxy S4 Active in de pijpleiding?

Net als de ‘gewone’ Galaxy S4, is de ‘gewone’ Galaxy S4 Active uitgerust met Qualcomm’s quadcore Snapdragon 600 processor. En hoewel deze meer dan snel genoeg is, lijkt Samsung toch te spelen met de gedachte de Snapdragon 800 – te vinden in de Galaxy Note 3 – in het toestel te schroeven.

Hierbij zou het, net als bij de snellere Galaxy S4 variant, gaan om een toestelversie die met name bedoeld is voor Samsung thuismarkt in Zuid-Korea. De snellere processor kan namelijk omgaan met zogeheten LTE Advanced mobiele netwerken – netwerken die in ons land de komende jaren nog niet beschikbaar zijn. Op een LTE-A netwerk zijn downloadsnelheden haalbaar die onze huidige 4G netwerken doen verbleken (denk aan 150 Mbit/s).

Maar zoals nu bij de snellere S4 blijkt, bestaat er wel degelijk een kansje dat ook een snellere S4 Active naar Europa komt, hoewel de kans dat hij in ons land in de schappen komt nog steeds miniaal is. Maar zeg nooit nooit…

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee