Samsung Galaxy Note 3 onder de loep: Air Command

Eén van de interessantste nieuwe features van de Samsung Galaxy Note 3 is Air Command. Waar voorheen de S Pen stylus vooral een creatieve toevoeging aan een vrij normale smartphone was, wordt deze dankzij Air Command meer geïntegreerd in de bediening van de Galaxy Note 3 zelf. Hoog tijd om er een blik op te werpen dus.

samsung-galaxy-note-3-air-command-overzicht Samsung Galaxy Note 3 onder de loep: Air Command

Air Command is in feite een menu met vijf opties, dat geactiveerd wordt als je de punt van de S Pen vlak boven het scherm houdt en op de knop op de stylus drukt. Ook kan Air Command automatisch starten zodra je de S Pen uit de Note 3 haalt. De vijf opties geven toegang tot de belangrijkste functies van het toestel:

  • Action Memo – deze optie opent een venster waar je vanalles in kunt schrijven. Vervolgens kun je deze geschreven informatie gebruiken voor een te kiezen actie. Bijvoorbeeld: als je een telefoonnummer opschrijft, kun je deze bellen, of toevoegen als nieuw contact. Maar ook kun je gewone notities maken en opslaan, of geschreven informatie gebruiken om op internet te zoeken.
  • Scrap Booker – hiermee is het mogelijk om informatie op het scherm van de Note 3 te omcirkelen, waarna het toestel zelf de geselecteerde informatie ‘uitknipt’, inclusief informatie waar deze vandaan komt. Vervolgens kun je hier weer op allerlei manieren mee aan de slag.
  • Screen Write – maakt in feite een schermafbeelding van wat je ook aan het doen bent, waarna je hier met de S Pen zelf aantekeningen aan toe kunt voegen.
  • S Finder – dit is een uitgebreide zoekfunctie, die een handgeschreven zoekopdracht leest en vervolgens het toestel zelf doorzoekt op de gevraagde informatie.
  • Pen Window – misschien wel de tofste nieuwe functie binnen Air Command. Met Pen Window kun je ergens op je scherm een rechthoek tekenen. Binnen deze rechthoek kun je vervolgens allerlei applicaties openen, die dus boven de andere apps zweeft die je aan het gebruiken bent. Zo kun je – om maar wat te noemen – een rekenmachine openen, terwijl je een spreadsheet aan het bekijken bent, maar je kunt ook een aparte browser starten, of een YouTube venster, of, of…

Al met al is Air Command echt een toevoeging op de mogelijkheden die de S Pen biedt. Of het in de dagelijkse praktijk allemaal net zo prettig werkt, moet natuurlijk nog blijken in… de dagelijkse praktijk. Meer daarover lees je zodra we het één en ander een tijd lang zelf hebben kunnen gebruiken.

Hieronder vind je een video van de mannen van AndroidAuthority, die alle mogelijkheden de revue laten passeren:

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee