Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functies

Als er één smartphonefabrikant bekend staat om het toevoegen van veel functies en mogelijkheden aan hun toptoestellen is het Samsung wel. En zo zit dus ook de Galaxy Note 3 propvol met features, functies, en foefjes. Om te voorkomen dat je hierin verdrinkt kun je natuurlijk de komende tijd GalaxyClub.nl in de gaten houden – maar ook Samsung doet een belangrijke duit in het zakje, met de meeste uitgebreide Help functie die we tot nu toe tegenkwamen in een Galaxy telefoon.

samsung-galaxy-note-3-help Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functies

Om niet iedere gebruiker – niet iedereen houdt van handleidingen – lastig te vallen met een app van bijna 60 MB, moet je de Help app zelf installeren. Dat wil zeggen: hij is er wel, maar wordt pas volledig geïnstalleerd nadat je ‘m voor het eerst opstart. Hiervoor moet je je wel aanmelden met een al dan niet net aangemaakte Samsung account.

Daarna heb je pakweg twee Help mogelijkheden: de Help app zelf, die gewoon tussen je overige apps te vinden is, én de Help optie die in veel schermen en een aantal apps opduikt zodra je de Menu toets aantikt.

De Help app zelf is een overzichtelijke applicatie, met een relatief logische indeling. Deze is met name geschikt als je voor het eerst een Galaxy Note smartphone in handen hebt – of wat voor Galaxy dan ook, wat dat betreft. Iedere functie wordt uitgelegd, vaak aan de hand van afbeeldingen, en bijna altijd is er ook een Probeer het mogelijkheid, waarbij het toestel je de betreffende handelingen laat uitvoeren mét uitleg.

samsung-galaxy-note-3-help-hoofdmenu Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functiesScreenshot_2013-09-27-13-00-17 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functiesScreenshot_2013-09-27-13-00-47 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functiesScreenshot_2013-09-27-13-00-54 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functies

Voorbeeld schermen Help app

Naast de op zichzelf staande Help app, is er ook de contextuele Help functie. Als je bijvoorbeeld in het startscherm op de Menu toets tikt, krijg je het menu met opties, waarmee je bijvoorbeeld de achtergrondafbeelding kunt wijzigen of toegang krijgt tot Instellingen. Op de Galaxy Note 3 vind je daar voor het eerst ook een Help optie. Kies deze, en je krijgt uitleg over alle mogelijkheden die het startscherm biedt.

Screenshot_2013-09-27-12-59-18 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functiesScreenshot_2013-09-27-12-59-27 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functiesScreenshot_2013-09-27-13-30-19 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functiesScreenshot_2013-09-27-13-30-27 Samsung Galaxy Note 3: véél mogelijkheden, uitgebreide Help functies

Voorbeeld schermen contextuele Help functie op het startscherm

Al met al is er aan de hand van de in de Galaxy Note 3 ingebouwde Help functies veel te ontdekken, en worden de meeste functies indien nodig ook stap voor stap uitgelegd.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. W. Postma zegt

    Goedemiddag. Sinds enkele weken ben ik in het bezit van een Note 3. Mijn eerste smartphone. gmail ontvangen lukt niet. De melding wordt gegeven synchroniseren uitgeschakeld. Ook handmatig op de ronde pijlen lukt het niet. In het menu heb ik synchroniseren eerst aangekruist, later niet. In beide gevallen lukt het niet. Ik heb al zoveel uitgeprobeerd, ik hoop op een reactie graag op mijn huismail. Met vriendelijke gr Mevr W Postma

Praat mee