Geruchten op de valreep: Samsung Galaxy Note 3 met 2,5 GB RAM en vingerafdrukscanner

Een blik op de kalender leert dat het drie september is. Inderdaad, één dag voor de officiële onthulling van de Samsung Galaxy Note 3. Maar wie denkt dat de speculatie over de specificaties van het toestel nu wel op zal houden, heeft het mis. Nog één keer komt er een rijtje technische gegevens voorbij, deze keer uit de koker van Evan Blass a.k.a. de beruchte Twitteraar @evleaks.

samsung-galaxy-note-3-specs-evleaks-902x1024 Geruchten op de valreep: Samsung Galaxy Note 3 met 2,5 GB RAM en vingerafdrukscanner

In feite lezen we weinig verrassends, op de grootte van het RAM geheugen van de Galaxy Note 3 na: deze houdt met 2,5 GB netjes het midden tussen eerder genoemde mogelijkheden (2 of 3 GB). Mogelijk kiest Samsung voor deze extra halve gigabyte om ruimte te maken voor de extra S Pen gerelateerde functies.

Verder wordt er nog één ouder, maar interessant gerucht uit de sloot gehaald. Uit een lijst met apps die naar verluid op de Galaxy Note 3 aanwezig zijn, trekt één bestandsnaam de aandacht: Fingerprintservice.apk. Het zou zomaar kunnen dat we hier het bewijs zijn dat de Note 3 wel degelijk met een vingerafdrukscanner komt. Of deze zich dan in de Home knop of elders bevindt, laat zich uit de opgedoken informatie niet afleiden.

Verder zien we eigenlijk niets dat we niet al wisten: een quadcore processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz (lees: Qualcomm’s Snapdragon 800 SoC), een 1080p full HD beeldscherm, en Android 4.3 als besturingssysteem.

Morgenavond vanaf 19:00 gaat Samsung’s Unpacked evenement los – dan zien we eindelijk de Galaxy Note 3, evenals de Galaxy Gear, en mogelijk nog meer nieuwigheden uit de koker van de Zuid-Koreanen.

(via 1, 2, 3)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee