Samsung Galaxy Note 3 heeft FM radio (update 3: inderdaad niet)

Update 3: Inmiddels hebben we hier bij GalaxyClub.nl de Galaxy Note 3 zelf in bezit, en kunnen dus zonder aarzelen (helaas) bevestigen dat een FM radio níet van de partij is.

Update 2: Na een golf van eerste optimistische berichtgeving, die gevolgd werd door onduidelijkheid en twijfel, lijkt het nu duidelijk: de Samsung Galaxy Note 3 heeft géén FM radio. Dat lijken de mannen van het hieronder genoemde GSMArena inmiddels te bevestigen in hun eigen, geupdate specificatie database. En dit maal is de update gebaseerd op het feit dat ze het toestel als één van de allereersten uitgebreid hebben kunnen (p)reviewen (zie HIER).

Hiermee is dus duidelijk dat Samsung hetzelfde beleid als voor de Galaxy S4 vasthoudt, waarbij ervanuit gegaan wordt dat allerlei verschillende digitale – streaming – media de ouderwetse FM radio voldoende hebben verdrongen. Maar hoewel dit misschien in brede zin klopt, is het duidelijk dat er een kern van gebruikers is voor wie de FM radio wel degelijk een belangrijke feature van hun smartphone is.

samsung-galaxy-note-3-geen-fm-radio Samsung Galaxy Note 3 heeft FM radio (update 3: inderdaad niet)

Update: inmiddels lijkt het toch niet meer zo duidelijk. Waar bijvoorbeeld  GSMArena eerst nog aangaf dat de Galaxy Note 3 inderdaad over een FM radio beschikt, is de informatie in hun database inmiddels aangepast: TBC – to be confirmed. Ergo: het is maar de vraag. De website van CoolBlue geeft overigens nog wél aan dat er een radio in het toestel zit. Onduidelijkheid heerst dus. Als voor jou een FM radio een absolute must is, kun je beter even afwachten tot zeker is of deze aan- of juist afwezig is.

Oorspronkelijke bericht:

Samsung kreeg flink wat kritiek op het gebrek aan FM radio ontvanger in de Galaxy S4, en lijkt hier niet ongevoelig voor te zijn geweest. De Samsung Galaxy Note 3 is er namelijk wél mee uitgerust.

Ondanks het feit dat smartphones natuurlijk hun bestaansrecht voornamelijk ontlenen aan de eindeloze, met internet verbonden mogelijkheden, blijft de aanwezigheid van een ouderwetse FM radio voor veel gebruikers een absolute must voor een telefoon. Het is makkelijk, en het is gratis om naar te luisteren. Tenslotte neemt streaming muziek via online radio, diensten als Spotify, of vanuit opslagmedia als DropBox flinke happen uit je databundel als je er onderweg – zonder WiFi verbinding – van wilt genieten.

En dus is de FM radio terug in Samsung’s high end telefoonsegment, na een korte afwezigheid in de Galaxy S4. Goed nieuws voor iedereen die graag de S4 wilde kopen, maar het gebrek aan radio een dealbreaker vond.

De Galaxy Note 3 ligt kort na 25 september in de Nederlandse winkels, en is nú al te bestellen bij CoolBlue HIER.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Pascal zegt

  Zondag 9 Maart 2014,
  Betreft: FM radio.
  Dit is slechte reclame voor de Samsung Galaxy Note.
  Sinds maandag 3 maart heb ik de Samsung Galaxy Note 3 in bezit gekocht op vrijdagavond 28 februari na een bezoek bij Mediamarkt Enschede gekocht bij Mediamarkt voor €529. Ik heb extra niet de goedkopere Samsung s4 gekocht omdat daar in tegenstelling tot in de Samsung Galaxy Note 3 volgens de specificaties geen hardware fm radio ontvanger , maar voor de note 3 omdat daar (net zoals bij de note 2) wel de hardware (en software) voor luisteren naar fm radio in zou zitten. Een kameraad van mij heeft me namelijk laten horen hoe goed zij fm radio op de galaxy note 2 klinkt zonder data uit de internet bundel te hoeven gebruiken. Ik heb getwijfeld tussen de note 2 en note 3. Zowel bij specificaties op de vergelijkingssite kieskeurig.nl staat bij fm radio ja net zo als bij op de site van mediamarkt bij technische eigenschappen / functies de FM radio nog steeds staat aangevinkt met ja!
  Ik heb het recht om de telefoon de g. note 3 binnen 2 weken voor vrijdag 14 maart in te leveren om mijn geld terug te krijgen van de officiële Samsung dealer.
  Inmiddels heb ik het Android OS ge update naar besturingssysteem 4.4″ KitKat”
  Het is voor mij dan ook een teleurstelling om te hebben ervaren dat er dus nog geen programma of app is om via de oordopjes of een bluetooth headaet zonder internetverbinding van fm radio zenders te kunnen genieten.
  Ik ben van plan om deze reactie ook als review over deze nieuwste Samsung note telefoon te plaatsen.
  Het zou zonde zijn als ik extra naast de mobiel met 5,7″ groot beeldscherm een aparte draagbare fm radio op batterijtjes mee moet nemen. Hopelijk komt er snel een app op de plat store voor het kunnen luisteren via de fm radio. Of weet uemand is er al zo’ n programma beschikbaar als app ?

  • Michel zegt

   De benodigde hardware zit niet in het toestel, dus een app zal er niks aan veranderen ben ik bang. Maar… is het niet logischer om te klagen bij de Mediamarkt of Kieskeurig? Zij hebben jou verkeerd geïnformeerd tenslotte, niet Samsung. Een klacht of review over hun websites lijkt me een stuk logischer…

   • Pascal zegt

    Als er inderdaad geen hardware een FM radio tuner ontvanger in de Samsung Galaxy Note 3 zit, dan heb je gelijk. Michel. Dan zou de informatie op zowel kieskeurig.nl als mediamarkt etc. kunnen worden beoordeeld als “misleidend”.
    Maar ik kan me haast niet voorstellen dat er zou worden gelogen in de online vermelde nog steeds ongewijzigde specificatie over de aanwezige FM radio.

Praat mee