Samsung Galaxy Note 3 heeft speciale chip om batterijduur te verbeteren

Heel veel mensen – wij incluis – zijn benieuwd naar de batterijduur van de Samsung Galaxy Note 3. Het gemak waarmee je een zware werkdag doorkwam was misschien wel één van de prettigste features van de Galaxy Note 2, en Samsung’s claim dat de Note 3 40% langer doet met een acculading belooft wat. Maar het toestel is dan ook uitgerust met een speciale chip, die energieverbruik van het toestel moet helpen reduceren.

samsung-galaxy-note-3-batterijduur Samsung Galaxy Note 3 heeft speciale chip om batterijduur te verbeteren

De chip komt van dezelfde maker als de centrale processor van de Galaxy Note 3 – Qualcomm – en zorgt ervoor dat het in stand houden van een mobiele dataverbinding een stuk minder – als in: tot 30% minder – energie kost.

Nu is zo dat het werk van deze zogeheten envelope power tracker met name zinvol is voor toestellen met een 4G internetverbinding. En hoewel ook de Nederlandse Galaxy Note 3 over een dergelijke verbinding beschikt, is het maar de vraag hoeveel mensen deze nu al daadwerkelijk zullen gebruiken.

Toch geeft Qualcomm zelf aan dat deze tracker ook 3G verbindingen optimaliseert, en zuiniger maakt, dus de kans is groot dat je ook als Nederlandse gebruiker zónder 4G internet het effect zult merken.

Tel daarbij nog op dat de batterijcapaciteit van de Galaxy Note 3 een fractie groter is dan die van de Note 2, en we hebben goede hoop op een indrukwekkend staaltje gebruiksduur.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee