Mogelijk toch nog een ‘budget’ versie van de Samsung Galaxy Note 3

Als je het nieuws rond de Samsung Galaxy Note 3 al vóór de onthulling van het toestel volgde, kun je je misschien nog herinneren dat er ooit sprake was van een aantal verschillende toestelversies. Naast de Galaxy Note 3 zoals we die inmiddels kennen, werd er ook een soort budget variant van het toestel voorspeld. En hoewel we dit laatste eigenlijk alweer bijna vergeten waren, lijkt het er nu op dat deze mogelijk tóch komt.

samsung-galaxy-note-3-pers-1 Mogelijk toch nog een 'budget' versie van de Samsung Galaxy Note 3

Nota bene uit Zuid-Korea zelf komt het nieuws dat deze budget Note 3 nog steeds in de planning staat, en mogelijk vanaf november verkocht zal gaan worden. Deze variant zou dan uitgerust zijn met een LCD beeldscherm, in plaats van het Super Amoled scherm van de Note 3 die we hier kennen. Mogelijk is dit LCD scherm ook een stukje kleiner: uit importdata in India zou blijken dat er een toestelversie getest wordt met een 5,5 inch scherm – een fractie kleiner dus dan het 5,68 inch display van de ‘gewone’ Galaxy Note 3.

Overigens is het toch niet geheel duidelijk of het hier daadwerkelijk om een goedkopere toestelvariant gaat. Ook de Galaxy S4 is verkrijgbaar als variant met LCD scherm – maar dan is hij ook water- en stofdicht, en luistert naar de naam Galaxy S4 Active.  Mogelijk zien we straks dus wel een ‘Galaxy Note 3 Active’.

Toch is het duidelijk dat Samsung wel degelijk naar manieren zoekt om een prijzig toestel als de Galaxy Note 3 ook toegankelijk te maken voor de net iets minder ruim bemeten beurs. In Hongkong, bijvoorbeeld, komt er – in tegenstelling tot in ons land – wel degelijk een toestelversie met 16 GB opslagcapaciteit in de schappen te liggen.

De grote vraag die dan rest is of we in de toekomst ook in Nederland en omstreken goedkopere versies van de Note 3 kunnen verwachten. En eerlijk gezegd achten we die kans vrij laag. Voor de Nederlandse gebruiker zal het prijsverschil tussen een 16 of 32 GB toestelversie niet erg veel verschil maken. Of een variant met een kleiner LCD scherm hier levensvatbaar zou zijn is ook nog maar de vraag – tenzij we inderdaad een Note 3 Active krijgen. Dat zou wél weer een verrassende, en mogelijk ook interessante optie zijn. En de Galaxy S4 Active ligt wel degelijk ook in ons land in de schappen. Dus wie weet…

(via 1, 2, 3)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee