Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

Eerder al zagen we benchmarkresultaten van de Samsung Galaxy Note 3 voorbij komen, maar die waren behaald met een vroeg testexemplaar van het toestel. En dus gingen we aan de slag met ons eigen toestel zoals die nú in de winkels ligt, en voerden stapeltje tests uit.

samsung-galaxy-note-3-quadrant-benchmark Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

Quadrant score van de Galaxy Note 3: rond de 21000 punten

Natuurlijk is de Quadrant test allesbehalve empirisch verantwoord, maar als opwarmer is het leuk om te zien dat een toestel als de Galaxy Note 3 ver voorbij de 20000 punten blaast – bedenk dat twee jaar geleden een score rond de 4000 punten al heel aardig was, en je heb een aardig beeld van de ontwikkeling van mobiele processoren. Ter vergelijking: concurrenten als LG’s G2 en Sony’s Xperia Z1 scoren in de zelfde regionen, hoewel vaker net onder de 21000, terwijl de Note 3 hier net boven zit. De Galaxy S4 blijft toch echt steken rond de 12000 punten.

samsung-galaxy-note-3-antutu-benchmark Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

AnTuTu score van de Galaxy Note 3: ruim 34000 punten is ronduit indrukwekkend

Serieuzer is de AnTuTu benchmark test, waar de Galaxy Note 3 ruim 34000 punten weet te behalen. Dit is ruim meer dan Sony’s Xperia Z1, en vergelijkbaar met LG’s G2 die soms nog net iets hoger scoort. En wederom ter vergelijking: de Galaxy S4 moet het doen met een score rond de 12000.

samsung-galaxy-note-3-gfxbench-trex-hd Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

GFXBench Galaxy Note 3 resultaten: sneller dan de rest

Ook op grafisch gebied doet de Note 3 mee met de absolute top: in de GFXBench 2.7 T-Rex HD test haalt het toestel 27 frames per seconde. de LG G2 blijft steken rond de 21 fps, Sony’s Xperia Z1 haalt het tot 24 fps, terwijl de Galaxy S4 niet verder komt dan 15 fps. De nieuwe iPhone 5S haalt onscreen – bij een veel lagere schermresolutie – 37 fps. Bij de offscreen test waarbij de iPhone 5S ook virtueel een 1080p full HD moet aansturen blijkt dat de hardware van de Note 3 iets krachtiger is: de iPhone 5S schopt het dan tot 25 fps.

samsung-galaxy-note-3-cbench Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

CF-Bench Galaxy Note 3 Native score: boven de 38000

Ook in Chainfire’s CF-Bench test zien we een vertrouwd beeld: een Native score van boven de 38000 is hoog. De LG G2 zit hier rond de 35000, en de Xperia Z1 net boven de 37000. De Galaxy S4 komt amper boven de 30000 uit.

samsung-galaxy-note-3-ice-storm-unlimited-benchmark Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

3DMark’s Ice Storm Unlimited test op de Galaxy Note 3: omdat Ice Storm Extreme een te lichte test is

En dan is er nog de Ice Storm test, waarbij de Extreme variant volgens 3DMark te licht was, en alleen de Unlimited variant een zinvolle score opleverde. Ter vergelijking: de iPhone 5S komt tot net geen 14000 punten, en de G2 komt net boven de 15000 uit.

samsung-galaxy-note-3-sunspider1 Samsung Galaxy Note 3 benchmarks: Quadrant, AnTuTu, GFXBench, 3DMark, CFBench, Sunspider

SunSpider Galaxy Note 3 test: de snelste Android browserervaring

Omdat een toestel als de Note 3 uitermate prettig is voor het betere surfwerk, is een browser benchmark test geen overbodige luxe. Met een score rond de 600 ms doet de Note 3 het wederom erg goed. LG’s G2 zit daar ruim boven, evenals de Galaxy S4, terwijl Sony’s Xperia Z1 blijft steken rond de 750 ms (lager is beter, in deze test). Dit is één van de weinige tests waar de Note 3 de iPhone 5S moet laten voorgaan: deze laatste scoort als enige smartphone onder de 500 ms.

Natuurlijk zijn benchmark scores niet altijd een directe weerspiegeling van de gebruikerservaring, maar het beeld dat uit de bovenstaande tests naar voren komt – de Galaxy Note 3 is echt ontzettend snel – komt wel degelijk overeen met hoe het toestel in het gebruik aanvoelt: snel, soepel, en, uhm snel.

(Scores andere smartphones o.a. via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee