Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition heeft RGBW scherm

Vrij onverwachte onthulde Samsung vorige week een vernieuwde Galaxy Note 10.1, de 2014 Edition. Intern zijn er grote overeenkomsten tussen deze nieuwe Note 10.1, en de Galaxy Note 3 – in ieder geval beschikken ze allebei over de bloedsnelle Snapdragon 800 processor uit de stal van Qualcomm. Maar de échte verbetering in de nieuwe Note 10.1 is het beeldscherm

samsung-galaxy-note-10-2014-edition-1 Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition heeft RGBW scherm

Het eerste wat natuurlijk opvalt aan het vernieuwde scherm is de véél hogere resolutie: 2560 bij 1600 pixels. Dit lever een pixeldichtheid op van bijna 300 pixels per inch – erg scherp dus, voor een tablet, en hoger dan bijvoorbeeld Apple’s bekende Retina scherm op de laatste iPad modellen. Maar er is meer aan de hand.

Wie het scherm onder de microscoop legt, ziet namelijk dat iedere pixel niet uit drie – RGB: rood, groen, blauw – subpixels is opgebouwd maar vier. Er is namelijk nog een extra witte subpixel toegevoegd – de W in RGBW.

Hierdoor is het scherm ongeveer 30% helderder dan een traditioneel LCD scherm met alleen RGB-subpixels. Of, de andere kant van de medaille: bij de zelfde helderheid wordt er pakweg 25% minder energie verbruikt door het beeldscherm.

Al met al lijkt het erop dat de 2014 Edition van de Galaxy Note 10.1 meer is dan een opgepoetste versie van de bestaande Note 10.1 – er is veel, heel veel echt vernieuwd. De tablet is met recht Samsung’s topmodel tablet, als hij eind volgende maand in de Nederlandse winkels komt te liggen.

Wie wil, kan ‘m nu al reserveren bij Coolblue. De WiFi versie met 32 GB opslagcapaciteit kost daar 599 euro. Check de details zelf HIER.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee