Samsung Galaxy Gear prototype in vermomming gekiekt

En daar was ‘ie dan, in levenden lijve, op de foto vastgelegd: de Samsung Galaxy Gear. Veel wisten we al over Samsung’s eerste slimme horloge, maar nu is hij dan eindelijk in volle glorie te zien. Tenminste, zo blijkt nu, een prototype ervan.

samsung-galaxy-gear-foto-1 Samsung Galaxy Gear prototype in vermomming gekiekt

Uit de afbeelding wordt één ding duidelijk: tenzij de pols waarvan de Gear op de foto zich bevindt van een kind is, is het apparaat allesbehalve klein. In feite wisten we dat al, omdat een scherm diagonaal van 2,5 inch simpelweg best wel flink is voor een horloge – er zijn complete smartphones met een scherm van een dergelijke grootte.

samsung-galaxy-gear-foto-2 Samsung Galaxy Gear prototype in vermomming gekiekt

Op de bovenstaande foto is in ieder geval goed te zien dat de Galaxy Gear, naast de verwachte standaard functies ook is uitgerust met een hartslagmeter. Dit past prima in Samsung’s S Health concept, waarbij je je smartphone kunt gebruiken om lichaamsbeweging en energieverbruik bij te houden. Op de Galaxy S4 is deze mogelijk al aanwezig in de vorm van een speciale app – alleen een hartslagmeter ontbreekt daar nog.

samsung-galaxy-gear-foto-4 Samsung Galaxy Gear prototype in vermomming gekiekt

Inmiddels is óók duidelijk dat de Gear op deze foto’s niet het definitieve ontwerp toont: óf het gaat hier om een vroeg prototype, of nog waarschijnlijker: het gaat hier om een vermomde variant, waarbij de échte Gear verstopt zit in een behuizing die het eigenlijke ontwerpt verborgen houdt.

samsung-galaxy-gear-foto-3 Samsung Galaxy Gear prototype in vermomming gekiekt

Het zou dus kunnen zijn dat de Galaxy Gear die Samsung over twee dagen zal onthullen niet zó groot is als het getoonde model. Het zou bijvoorbeeld al een hoop schelen als de grote (en uhm, nogal lelijke) donkere randen onder en boven het scherm in feite niet bij de Gear blijken te horen.

Daarnaast stipt dezelfde bron die laat weten dat de getoonde foto’s niet de uiteindelijke Gear tonen, ook fijntjes aan dat geruchten over een batterijduur van 10 uur niet erg accuraat zouden zijn: bij gematigd gebruik houdt de Gear het wel degelijk 24 uur vol. Voor een horloge wat ons betreft nog steeds erg kort – maar niet slecht voor een apparaat dat eigenlijk gewoon een accessoire is voor je gewone smartphone.

Hoe het allemaal ook zij: over twee dagen zal Samsung de Galaxy Gear tegelijk met de Galaxy Note 3 aan het grote publiek voorstellen. Dat wordt in Berlijn namelijk het grote Unpacked evenement gehouden, waar Samsung haar volgende generatie nieuwe mobiele producten zal introduceren.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee