Samsung Galaxy Gear later mogelijk ook compatible met niet-Galaxy smartphones

Hoewel de recent onthulde Samsung Galaxy Gear smartwatch in eerste instantie alleen compatible is met de Galaxy Note 3 – op korte termijn gevolgd door de Galaxy S4, S3, en andere Galaxy modellen – bestaat de kans dat deze in de toekomst ook met toestellen van andere merken kan samenwerken.

samsung-galaxy-gear-note-3-compatible-andere-smartphones Samsung Galaxy Gear later mogelijk ook compatible met niet-Galaxy smartphones

Op dit moment vereist de software van de Galaxy Gear een aantal functies die alleen in Android 4.3 beschikbaar zijn, waar nu dus alleen de Galaxy Note 3 op draait. Pas zodra andere Galaxy toestellen een update krijgen naar deze nieuwste versie van het Android besturingssysteem – medio oktober – krijg de gebruiker meer opties.

Natuurlijk zal ook Samsung’s eigen TouchWiz interface een belangrijke schakel zijn in compatibiliteit met de Gear, met name voor de Smart Relay functie die de staat van het horloge synchroniseert met de staat van je telefoon. Maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk functies van de Gear zijn die aan toestellen van andere merken gekoppeld kunnen worden. Deze moeten dan wel gebruik kunnen maken van de benodigde low energy mode van de Bluetooth 4.0 verbinding – door Android 4.3, of een ander besturingssysteem dat dit ondersteunt.

Inmiddels heeft Ryan Biden, Samsung’s director of product marketing laten weten dat er achter de schermen gewerkt wordt aan manieren om de Gear aan meer toestellen dan alleen de Note 3 of andere Galaxy’s te koppelen. Voorlopig zal het dus nog even duren voordat je de Gear aan – bijvoorbeeld – je HTC smartphone, of zelfs een iPhone, kunt koppelen. Maar de kans ís aanwezig en allerminst klein dat dit gaat gebeuren.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee