Ultra-premium? Samsung Galaxy F!

Veel geruchten in het smartphone circuit gaan over details die aan het einde van de dag niet heel erg opzienbarend zijn. Dit is er één die met recht wél opzien baart: uit Zuid-Korea zelf komt nieuws over de Samsung Galaxy F.

samsung-galaxy-f Ultra-premium? Samsung Galaxy F!

De Galaxy F moet een geheel nieuwe smartphone serie worden, die zich in Samsung’s productaanbod bóven de huidige Galaxy S serie moet vestigen. Het zou dan gaan om een toestel met standaard een metalen behuizing, Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor, een 16 megapixel camera met OIS – optische beeldstabilisatie – en een andere designbenadering. Over de grootte van het scherm van een dergelijke Galaxy F zouden nog geen definitieve beslissingen zijn genomen.

Tot nu toe stelde Samsung zich tevreden met twee topmodellen die jaarlijks ‘ververst’ worden: in de eerste helft komt altijd een nieuwe Galaxy S op de markt, in de tweede helft verschijnt een nieuwe Note ten tonele. Door de enorme snelheid waarmee de markt zich ontwikkelt, wordt het S toestel in de loop van herfst technisch voorbij gestreeft door de concurrentie – en hoe populaire de Note serie ook moge zijn, de toestellen zijn te groot om écht mainstream te worden. Door de introductie van een topmodel smartphone, zou het mogelijk zijn om het hele jaar door een mainstream smartphone in de schappen te hebben die de concurrentie voor is – en blijft.

Daarnaast heeft de S serie door de introductie van toestelvarianten – de S3 Mini, S4 Mini, S4 Active, etc. – langzaam de duidelijke status van topmodel verloren. Natuurlijk waren de S2, S3, en S4 absolute topmodellen, maar mogelijk zorgt de uitbreiding van de serie in andere richtingen voor verwarring.

Natuurlijk zit er aan een Galaxy F – nogmaals, volgens de geruchten – een bijbehorend prijskaartje, dat vergelijkbaar zal zijn met een nieuwe Note smartphone. De Galaxy Note 3 kost op dit moment zonder abonnement 749 euro (adviesprijs), en is dus nog net een stapje duurder dan de Galaxy S4 die in april een adviesprijs meekreeg van 699 euro. De ‘F’ zal zich dus niet alleen qua hardware boven de ‘S’ vestigen, maar ook qua prijs.

Overigens is het goed om op te merken dat de geruchten van vandaag – hoe spannend ook – nogal wat tegenstrijdigheden bevatten. Zo zou de eerste Galaxy F begin 2014 op de markt moeten komen. Dat, terwijl de vermeende filosofie achter het toestel een introductie ná de zomer logischer maakt. Verder is het maar de vraag, hoeveel interesse er over blijft voor nieuwe Galaxy S topmodellen, als er een nieuwe, overtreffende Galaxy altijd aan de horizon loert – tenzij Samsung de prijs van de S serie een trapje of twee laat dalen.

In ieder geval zijn we erg benieuwd hoe het nieuws over de Galaxy F zich gaat ontwikkelen. Waar rook is, is toch meestal wel vuur. Wij blijven er voorlopig bovenop zitten.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee