Nieuwe ISOCELL in toekomstige Galaxy toestellen: wat is het?

Er gingen al geruchten de ronde over een nieuwe camera in een eventuele Galaxy S5, maar via Engadget hebben we nu wat meer details over de zogenaamde ISOCELL camera sensor van Samsung.

untitled-1-1379989137 Nieuwe ISOCELL in toekomstige Galaxy toestellen: wat is het?

Toekomstige ‘high-end’ toestellen (Galaxy S5 hint hint..) zullen de gloednieuwe CMOS camera sensoren gebruiken die voorlopig zijn omgedoopt tot ISOCELL. De ISOCELL zal gebruik maken van een nieuwe vorm van ‘pixel technologie’ waarmee betere foto’s kunnen worden gemaakt onder omstandigheden met weinig licht. Door middel van een fysieke scheiding tussen verschillende pixels op de sensor  zorgt de camera ervoor dat er meer licht op de sensor kan vallen waardoor de beeldkwaliteit van de foto’s toe zal nemen, ook met weinig licht.

Om een zeer lang en complex verhaal kort te maken, de nieuwe ISOCELL maakt dus gebruik van een nieuwe technologie. Deze zorgt ervoor dat de kleuren in foto’s een stuk rijker en mooier zijn dan voorheen mogelijk was met de standaard BSI (back-side illuminated) sensoren. De dynamic range (hoeveel kleuren de sensor kan onderscheiden en hoe klein het verschil is tussen twee kleuren) van de toekomstige Galaxy smartphone camera’s zal met de ISOCELL tot wel 30% hoger komen te liggen dan die van de huidige smartphone camera’s.

Nog een interessant weetje is dat de ISOCELL specifiek is ontwikkeld voor 8 megapixel sensoren. Hiermee wordt nog maar eens bevestigd dat de megapixel oorlog tot een einde lijkt te zijn gekomen en dat beeldkwaliteit een stuk belangrijker is dan het aantal puntjes waaruit een foto’s is opgebouwd. Al met al zijn wij zeer benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen!

Galaxy deal tips

Praat mee