Nieuwe Galaxy telefoons in de toekomst standaard met Lookout virusscanner

samsung-galaxy-virusscanner-lookout Nieuwe Galaxy telefoons in de toekomst standaard met Lookout virusscannerEr wordt veel geschreven over virussoftware die het met name voorzien heeft op smartphones met het Android besturingssysteem. En hoewel het daadwerkelijke risico van een besmetting erg gering is, als je je geen vage apps op eigen houtje buiten de Play Store om installeert, heeft Samsung besloten haar Galaxy toestellen in de toekomst standaard uit te rusten met de Lookout virusscanner.

De Lookout app zal deel uit gaan maken van Samsung’s Knox pakket, dat met name de veiligheid van Galaxy telefoons voor zakelijke gebruikers moet waarborgen.

Welke toestellen wanneer precies de Lookout app zullen krijgen middels een software update is nog niet bekend. Het Knox pakket zal in ieder geval beschikbaar zijn voor de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3, die later vandaag onthuld zal gaan worden.

Wat ons betreft is méér veiligheid altijd een goede zaak, hoewel het risico op een virus bij normaal gebruik vooralsnog erg minimaal is. Wie apps via de Play Store installeert, en daarbij altijd even de gebruikersbeoordelingen van de app checkt, loopt in feite geen gevaar. Maar door de open structuur van het Android besturingssysteem is het altijd mogelijk om ook buiten de Play Store om apps te installeren. Als het daarbij dan ook nog eens om apps gaat waarvan de betrouwbaarheid lastig vast te stellen is, neemt het risico op virussen of andere vormen van malware toe. Een app als Lookout kan dan uitkomst bieden.

Overigens is Lookout nu ook al HIER in de Play Store te vinden – de standaard versie is gratis, maar voor de complete ‘premium’ versie betaal je nu 3 dollar per maand.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee